Ko je zgodni Jagiz iz serije “Fazilet i njene kćeri”: Za ovim zgodnim, plavookim glumcem lude žene u regionu

Piše: I. H.

Caglar Ertugrul, glumac s prepoznatljivim plavim očima i izvrsnim talentom, ostavio je neizbrisiv trag na turskoj i svjetskoj glumačkoj sceni. Od svojih početaka kao student mašinstva do osvajanja srca gledatelja ulogama poput zgodnog Kerema u hit seriji ‘Ljubavna zamka’, njegov put prepun je nevjerojatnih uspona i izazova.

 

Rođen 5. novembra 1987. godine u Turskoj, Caglar je započeo svoj akademski put na Sveučilištu Koç, gdje je diplomirao mašinstvo. Iako su ga roditelji usmjeravali na nauku, njegova strast prema glumi postala je neodoljiva. Odlučan u svojoj odluci, Caglar je prešao na Univerzitet Kadir Has, gdje je diplomirao na odjelu pozorišta.

“Moj otac je inženjer geologije, a majka ortodontica. Uvjeravali su me da imam talent za nauku, matematiku i gotovo da su me odvukli na mašinstvo. Nisam se vidio u toj profesiji, pa sam posjetio dramski odjel na univerzitetu”, rekao je svojevremeno glumac.

 

Početak njegove karijere bio je skroman, no sve se promijenilo kada je 2012. godine debitirao kao glavni glumac i režiser u filmu ‘Dag’. Nakon toga, njegova popularnost je eksplodirala  ulogom Yaza Egemena u seriji ‘Fazilet i njezine kćeri’, zbog čega su ga prozvali “najprodornijim modrim očima Turske”.

 

Caglarova karijera dosegla je novi nivo s ulogom u seriji ‘Ljubavna zamka’, za koju je osvojio prestižnu nagradu Zlatni leptir kao najbolji glumac. Njegov izvanredan talent i harizma prepoznati su širom svijeta, što je rezultiralo ogromnom popularnošću serije.

Iako je postigao nevjerovatan uspjeh na profesionalnom planu te danas važi kao jedan od najistaknutijih turskih glumaca u žanru turske drame, Caglar je ostao skroman i posvećen svojoj umjetnosti. Jednom prilikom je podijelio kako je njegova glumačka karijera drastično promijenila njegov način života.

 

“Prestao sam se voziti javnim prijevozom, šetati Istanbulom, ne mogu ni na ručak ili večeru gdje poželim jer ne želim da me fotografiraju bez mog pristanka i onda to objavljuju gdje se sjete”, otkrio je svojevremeno Caglar.

 

Poznat je po svojim izuzetno plavim očima koje privlače pažnju ženske populacije ne samo u Turskoj, već i širom svijeta. Uprkos tome, on se osjeća nelagodno kada mu se daju komplimenti na račun njegovog fizičkog izgleda te uvijek naglašava da je zahvalan svojim roditeljima na tome.

Već dugi niz godina uživa u ljubavnoj vezi s kostimografkinjom Kaylom Manukyan, koju je upoznao na setu. Njihova veza traje sedam godina, a Caglar je naglasio da ako se ikad odluči na korak prema braku, to će biti za cijeli život. Iako poštuje odluke ljudi koji se razvode, on vjeruje da je brak sveta institucija koja bi trebala trajati zauvijek.

Pročitajte još