Gisele Bündchen je predstavila svoju kuharicu: Zdravi recepti s organskim namirnicama

Piše: L. K. P.

Gisele Bündchen, svjetski poznata manekenka i zagovornica zdravog načina života, nedavno je predstavila svoju novu kuharicu pod nazivom „Nourish: Simple Recipes for Body and Soul“.

Knjiga donosi 100 ukusnih recepata pripremljenih od svakodnevnih namirnica. Ova knjiga nije samo još jedan projekt za nju – to je pravi izraz njene strasti prema zdravoj prehrani, što potvrđuju i njena brojna gostovanja i promocije.

Gisele je uvjerena da zdravlje počiva na hrani koju unosimo. Njeni recepti se temelje na zdravim proteinima, povrću bogatom hranjivim tvarima te namirnicama bez glutena. Sastojci poput bademovog brašna, ulja avokada i datula čine temelj njene kuhinje.

Njen pristup prehrani je jednostavan: većinu obroka čini povrće, a Gisele je eliminirala i grickalice, čak i one koje se smatraju zdravima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Čim ustane, pije čašu mlake vode s limunom i prstohvatom keltske soli.

Iako se ne smatra kuharicom, uživa u pripremi hrane i planiranju obroka na način koji je praktičan i koristan. Njena knjiga, s 256 stranica, nudi zanimljive recepte podijeljene u tematska poglavlja. Osim recepata, knjiga potiče na vođenje dnevnika koji pomaže postavljanju ciljeva za zdraviju prehranu te smanjenje otpada. Dostupna je u prodaji od 26. marta.

Pročitajte još