Kate Middleton je bila primorana javno priznati da ima rak

Piše: L. B.

Kate Middleton je morala brže bolje da snimi video sa priznanjem da ima rak i pusti ga u javnost, nakon što je informacija o njenom zdravstvenom stanju procurila u janost, otkriva Daily Mail.

Kate je zato 22. marta poslala video poruku javnosti u kojoj kaže kako ima rak i kako je “podvrgnuta preventivnoj hemioterapiji”. Međutim, dobro upućeni izvori tvrde da Kate nije bila satjerana u ćošak globalnim pitanjem “Gdje je Kate?”, već time što je neko saznao za njenu bolest.

Nejasno je da li je vijest procurila iz Londonske klinike, gdje je princeza u januaru podvrgnuta operaciji abdomena, ili sa nekog drugog mjesta.

Nakon višenedjeljnih mahnitih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i dobrobiti, Kate je prije nešto više od nedjelju dana objavila iskrenu video poruku, potvrđujući da je na hemoterapiji zbog raka.

Oblik raka nije otkriven, ali buduća kraljica je započela kurs ‘preventivne hemoterapije’ krajem februara, i kaže se da ima pozitivan način razmišljanja o svom oporavku i da je dobro raspoložena.

Sada se Kate i William nalaze na privatnom imanju sa djecom i do daljenjeg neće obavljati dužnosti vezane za kraljevsku porodicu.

Kraljica Camilla je prošlog vikenda rekla da je princeza od Walesa “oduševena” podrškom javnosti.

Princ William trebalo bi da se vrati javnim dužnostima nakon što se njegova djeca vrate u školu poslije uskršnjeg raspusta.

Pročitajte još