Bivši pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović, rođen je u Bihaću gdje je upoznao suprugu Marjanu s kojom ima dvije kćerke, Unu i Laru.

Islamović je jednom prilikom otkrio kako je propustio odrastanje starije kćerke, a sad kad su starije, prema njima je promijenio pristup.

‘Tokom višemjesečnih turneja s ‘Bijelim Dugmetom’ potpuno sam propustio odrastanje starije kćerke i u tom je razdoblju moja supruga bila zadužena za njen odgoj. Danas, kad su obje porasle, počeo sam kontrolirati njihove živote. Drago mi je kad vidim da su izrasle u sve ono što smo od njih priželjkivali, a to je da budu skromne djevojke koje vole svoju porodicu, imaju odane i iskrene prijatelje. One i sada znaju do koje granice mogu ići s nama i nikada nas nisu povrijedile’, istaknuo je Alen.

Marjana Islamović, Una i Lara

Instagram

‘Mojim kćerkama nikad nije bila otežavajuća okolnost to što im je otac javna ličnost. One su odmalena naučile kako se trebaju boriti kroz život i sačuvati porodicu. Moje turneje jesu bile naporne, ali sam se trudio svaki slobodan trenutak provoditi s njima, tako da im nije nedostajalo ni ljetovanja ni zimovanja, ni putovanja…’, ispričao je Islamović u emisiji ‘Premijera’.

Lara i Una Islamović

Instagram

Pjevačeva kćerka Una se 2015. godine udala za vlasnika lanca restorana Adema Ceru s kojim ima sina. Lara se prošle godine udala za Pavu Jakeševića s kojim je, također, dobila sina.