Tri svjetske zvijezde otkrile recepte za salate koje jedu za ručak: Evo kako se zdravo hrane Aniston, Beyonce i Grande

Piše: L. K. P.

Filmske i muzičke zvijezde često nas motiviraju da donesemo zdravije odluke kada vidimo koliko sjaje. Mnoge od njih svoj mladolik izgled i sjaj pripisuju zdravoj ishrani i tjelovježbi. Iako je iza njih cijeli tim stručnjaka koji im u tome pomažu, postoje neki trikovi i savjeti koje od njih možemo naučiti.

Jennifer Aniston, Beyonce i Ariana Grande otkrile su na društvenim mrežama i u medijima svoje omiljene salate koje često rado pripremaju i same. Ove salate bogate su zelenim lisnatim povrćem kao što su kelj i špinat, a svaka od njih ima i pokoji sastojak koji ih čini posebnima i zdravijima.

Jennifer Aniston – Salata s bulgurom i fetom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Segal (@onceuponachef)

Moramo se složiti da Jennifer Aniston i danas izgleda odlično, a mladolik izgled i odličnu figuru pripisuje prehrani punoj zelenila i voća. U jednom je obraćanju fanovima na Instagram profilu podijelila i recept za svoju omiljenu salatu u kojoj su zvijezda bulgur, feta i listići mente.

Sastojci:

200 g bulgura

2 krastavca

1 glavica luka

2 kašike nasjeckanog lista peršina

2 kašike nasjeckanih listića mente

1 konzerva slanutka

Feta sira po želji

Nekoliko pistacija

Priprema:

Pripremi bulgur u vrućoj vodi prema uputama na pakiranju. Krastavce i luk nareži na sitne kockice i pomiješaj u posudi. Listiće mente i peršina usitni i pomiješaj s povrćem te dodaj slanutak, bulgur i sve dobro promiješaj žlicom. Pospi nasjeckanim pistacijama i posluži hladno.

Beyonce – Aromatična salata s keljom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Café Gratitude (@cafegratitude)

Beyonce je prije nekoliko godina prešla na prehranu koja se temelji samo na namirnicama biljnog podrijetla pa tako u njezinoj omiljenoj salati nema sira niti jaja, ali to ne znači da joj fali okusa. Kremasti dresing savršeno će istaknuti okus povrća dok će nori alge dodati morski okus.

Sastojci:

Za dresing

 

1 kašika tahini paste

1 kašika suncokretovih sjemenki

1 limun (sok)

120 ml vode

100 ml maslinovog ulja

1 kašikica soli

3 češnja bijelog luka

Nekoliko grančica peršuna

Za salatu

1 kovrčavi kelj (može i obični)

1 krastavac

4 lista nori algi

Listići korijandera, bosiljka i peršina

2 kašike badema

Priprema:

Najprije pripremi dresing tako što ćeš češnjak nasjeckati na sitne kockice i pomiješati s ostalim sastojcima. Dresing stavi da se hladi dok pripremiš bazu za salatu. Kelj operi i nakidaj na komadiće, a krastavac nareži na kockice. Sve skupa pomiješaj, dodaj listiće korijandera, bosiljka i peršina te nasjeckane bademe. Sve dobro promiješaj i zatim poveži s dresingom. Nori alge nasjeckaj na sitnije komadiće i pospi preko salate prije posluživanja.

 

Ariana Grande – Salata sa špinatom i jagodama

Kraljica pop muzike Ariana Grande jednom je prilikom izjavila kako životinje voli više nego ljude pa nas tako ne čudi da je i ona prešla na prehranu koja se bazira samo na namirnicama biljnog porijekla. Američka pjevačica talijanskih korijena obožava spajati neuobičajene okuse, a omiljena salata koju često priprema je ona s jagodama i špinatom.

Sastojci:

Za dresing

2 kašike vode

2 kašike balzamičnog octa

1 limun (sok)

2 kašike maslinovog ulja

biber

So

Za salatu

1 pakiranje baby špinata

1 pakiranje rukole

1 veganski feta sir

1 kašika sjeckanih oraha

200 g jagoda

Priprema:

Najprije pripremi dresing tako što ćeš pomiješati sve sastojke i dobro ih zamutiti pjenjačom. Špinat i rukolu operi i prebaci u posudu. Jagode nasjeckaj na četvrtine i dodaj feta sir. Pomiješaj salatu i dresing te prije posluživanja posipaj sjeckanim orasima.

 

Pročitajte još