Kraljice i princeze su lude za ovim trendom: Istovremeno je i bizaran i simpatičan

Piše: L. K. P.

Kraljica Camilla (76) i kraljica Maxima (52), koje su udate za kralja Charlesa III i kralja Vilema Alexandera, njeguju vrlo zapažene modne stilove.

Dok se konzort kraljica Velike Britanije drži klasike, holandskoj kraljici nije strano da eksperimentiše s bojama, krojevima, dezenima i detaljima, ali uprkos tome što je Maxima inače nešto hrabrija u pogledu mode nedavno su obje nosile sličan nakit.

Kako je People primjetio, obje su se nedavno pojavile noseći broševe u obliku insekata, i to po dva! Dok je Maxima 26. marta nosila dva broša u obliku paukova, dan kasnije smo Camillu vidjeli s borševima u obliku pčela.

Camilla je prvi put nosila nesvakidašnje komade, dok Maxima ima svoje paukove još od 2015. godinem pisao je The Court Jeweller, a ona obično nosi broševe brenda Celedonio, iz njene rodne Argentine.

Broševi u obliku insekata često se vraćaju u modu

Motiv insekta nije ništa novo u svijetu mode i povremeno se vraća kroz interesantne detalje, a najdalje je istražujući njegove mogućnosti konkretno u pogledu broševa otišla Vera Wang, koja je još prije deset godina predstavila vrlo mračnu, gotovo bizarnu, a ipak na neki način romantičnu i poetičnu kolekciju.

Interesantno je da su broševi u obliku insekata trend koji se među pripadnicima kraljevskih porodica stalno vraća na mala vrata, pa smo imali priliku da vidimo više princeza s njima.

Tako je kraljica Elizabetha II u više navrata nosila svoj broš od dijamanata i rubina koji je inspirisan leptirom, a u pitanju je poklon koji joj je princ Filip dao povodom njihovog vjenčanja 1947. godine.

Kraljica Camilla nosila je ranije Van Cleef & Arpels broševe u obliku vilin konjica, kao i princeza Ana, bivša danska kraljica Margareta, nekadašnja kraljica Beatrix od Holandije, a na supruzi kralja Charlesa vidjeli smo i dijamantskog leptira, što je detalj koji rado nosi i princeza Mišel od Kenta, kao i holandska kraljica Maxima.

I princeza Beatris od Jorka imala je običaj da nesi dijamantsku pčelicu na reveru, a ovaj insekt u više navrata je bio ključni detalj njenog stila.

Izvor: Glossy.rs

Izvor: people

 

Pročitajte još