Kraljica Letizija uživa u proljeću u roze drapiranoj haljini: Hit kroj za svaku građu

Piše: L. B.

Kraljica Letizija je jučer dočekala proljetno-ljetnju sezonu 2024. sa drapiranom haljinom koju je nosila za uručenje zlatnih medalja za zasluge u likovnim umjetnostima. To nije dizajn koji prolazi sa godinama, a nije ni nešto što prolazi nezapaženo.

I iako se za svakodnevne obaveze kraljica Letizija opredjeljuje da se oblači u neutralnim bojama, ovoga puta je potvrdila da je savršeno ljeto ono koje asocira na vesele tonove, a za to je roze boja sigurno najzaslužnija. Sjetimo se samo – pretprošle i prošle godine kraljica Letizija bila je ta koja je među prvima implementirala “barbikor” trend.

Po dolasku u Kongresnu palatu Kadiz, mjesto gdje se održavao kulturni događaj, kraljica Letizija je bila u centru pažnje među ostalim prisutnima obučena u crno, sivo i tamnoplavo. Kao da gledamo scenu iz filma “Pravna plavuša” – kraljica se istakla upečatljivom haljinom koja je u skladu sa trendovskim bojama ljeta nasuprot svih prisutnih. Dizajn srednjeg kroja, dugih, naduvanih rukava, sa drapom na prednjoj strani – nečemu što inače laska svačijoj silueti. A senzualnosti doprinosi veliki šlic sprijeda.

Cjelokupnu odjeću je upotpunila nešto malo višim štiklicama od “kitten” modela, u dvije nijanse tamnijim od haljine.

Pročitajte još