Teški trenuci roditelja Kate Middleton: Kćerka im se bori s rakom, ali to nije jedini problem koji ih muči

Piše: L. K. P.

U porodici Middleton problemi se samo nižu. Nakon što su početkom ove godine saznali da njihova najstarija kćerka, Kate Middleton, ima karcinom, zbog čega se podvrgnula i preventivnoj hemoterapiji, novi udarac zadan im je na poslovnom planu.

Tvrtka Party Pieces, koju su osnovali davne 1987. i zahvaljujući kojoj su i stekli svoje bogatstvo, zadaje im probleme. Naime, tokom pandemije koronavirusa poslovanje je krenulo nizbrdo, dugovi su se nagomilali, zbog čega je Carole Middleton donijela odluku riješiti se iste.

Middletonovi su tvrtku ‘prepustili’ Interpath Advisoryju, stručnjacima za restrukturiranje koji su trebali riješiti nesolventnost poduzeća, no, doživjeli su neuspjeh te nisu u mogućnosti pokriti sve troškove nadoknade jer rastući iznos premašuje 260 hiljada funti.

Prema pisanju Timesa, tvrtka je otkrila da je ‘realizacija sredstava Party Piecesa bila nedostatna za pokrivanje troškova vremena savjetnika od 268 928 funti’, što znači da Interpathov tim nije mogao nadoknaditi ukupne naknade za rad stručnjacima za restrukturiranje, koji su naplaćivali oko 566 funti po satu.

Inače, u porodičnoj tvrtki Party Pieces radila je i sama Kate Middleton prije udaje za princa Williama i to kao voditelj cijelog projekta, a posao je ostavila 2011. uoči kraljevskog vjenčanja.

Pročitajte još