Nikad zaliječena rana, majka Donne Ares prisjetila se sretnih dana: Kovrčavo moje, čitav život u dvije riječi

Piše: L. K. P.

Ajka Kolaković doživjela je najtežu stvar koju može zamisliti jedan roditelj. Izgubila je dijete. Drugog oktobra ove godine navršit će se sedam godina od smrti pjevačice Donne Ares, a njena majka emotivnom objavom na društvenim mrežama prisjeti se nikad svoje prežaljene kćerke.

– Kovrčavo moje, čitav život u dvije riječi ljubav i muzik , ljubav najveća, poručila je u opisu fotografija svoje kćerke.

– Nekoga sretnem od njenih prijatelja i plačem cijeli dan. Mada mi imamo nešto spartansko dostojanstveno u sebi i baš po pitanju osjećaja otvorimo se samo bliskim osobama. Takva je bila moja Donči, a ja sam ponosna što sam je imala – izjavila  je jednom prilokom  Ajka za „Avaz“.

Nedavno je priznala da je ispunila želju svoje kćerke.

– Moja kćerka je imala želju da ja snimim album sevdalinki, normalno korak po korak. Rekla je: „Znam, mama, kako si pjevala i koliko si to voljela dok se nisi udala i sve to ostavila da se posvetiš porodici.Sad neke stvari radim s ljubavlju. Do skora sam bila kao zatvorena šaka koja se sad otvorila i spremna za nove izazove baš zbog nje, a i mene. Donna je uvijek govorila treba raditi na sebi, a ne sjediti i plakati makar imao jedan dan života, priznala je ova hrabra žena.

Pročitajte još