Imali su uspjeh, sreću, novac, ali su im život obilježile tragedije: Ove slavne ličnosti su doživjele smrt svoje djece

Piše: L. K. P.

Bez obzira na to što su bogati, slavni i poznati cijelom svijetu bol za djetetom je uvijek nešto što poljulja, učini ranjivim i ostavi ožiljke na srcu koji nikada ne zarastu.

Kao i svi drugi, i poznate ličnosti su tokom života prolazile kroz burne periode, kroz teške momente od kojih se ni godinama nakon tragičnih događaja nisu oporavile.

Ovo je priča o nekoliko poznatih ljudi koji su imali sve, i novac, i bogatstvo i uspjeh, ali su izgubili ono najdraže – djecu.

– Slomljeni smo. Naša draga Emi juče je izgubila život. Ni u snu se nismo nadali da ćemo iskusiti ovakav bol. Njena ljubav i duh nikada neće biti zaboravljeni –  napisao je legendarni skijaš Body Miller na Instagramu nakon što je saznao da mu je preminula kćerka.

Djevojčica koja nije imala ni pune dvije godine upala je u bazen i udavila se. Ovu tragediju Miller i njegova supruga jedva su preživjeli. Vijest ih je zatekla u komšiluku. Iako su ljekari pokušali sve, nisu uspjeli da je vrate u život.

Teška sudbina zatekla je i Johna Travoltu i Kelly Preston, čiji je najstariji sin  16-godišnji Jet, pao je dok se kupao u kadi u porodičnoj kući na Bahamima. Iako je odmah odvezen u bolnicu, ljekari nisu mogli da mu pomognu.

Zlu kob osjetio je na svojoj koži i nekadašnji svjetski bokserski prvak Mike Tyson u teškoj kategoriji 2009. godine. Njegova četvorogodišnja kćerka Exodus umrla je od posljedica gušenja nakon što joj se zapetljao električni kabl trake za trčanje oko vrata.

Poznati muzičar Prince 1996. je dobio sina. Nažalost, mališan je umro nekoliko sedmica kasnije zbog rijetke nasljedne bolesti – Fajferovog sindroma (bolest djeluje na rast i oblik kostiju).

Nisu na ovom spisku samo strani glumci i poznate ličnosti. Postoji i među poznatim glumcima u regionu oni koji su doživjeli i poživjeli teške trenutke.

Poznati glumac Srđan Žika Todorović, takođe je izgubio sina. Roditelji su ga u porodičnom stanju pronašli mrtvog, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok bio sindrom iznenadne smrti kod djece.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još