Sin Zlatana Ibrahimovića krenuo očevim stopama: Evo zašto nosi dva prezimena

Piše: L. K. P.

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih fudbalera 21. vijeka, a dobru genetiku i ljubav prema ovom sportu naslijedio je i njegov mlađi sin.

Vinsent Seger Ibrahimović u martu je napunio 16 godina i vrlo ozbiljno trenira. Prije nekoliko mjeseci pozvan je u kadetsku reprezentaciju Švedske, čiji je dres više od dvije decenije nosio njegov otac.

Verujemo da u tom trenutku niko nije bio ponosniji od legendarnog Ibre.

A Ibra junior igra na poziciji centralnog veznog igrača i za sada se savršeno snalazi.

Dobio je visoke ocjene od trenera koji rade sa najmlađim švedskim nacionalnim  timom. Ima dobro oko, odlično dodaje loptu, dobar je i u završnici, kažu. Dakle, Zlatan ne mora da brine.

Vinsent je, kao i ostatak porodice Ibrahimović, stacioniran u Milanu, gdje je jedan od najpopularnijih sportista svih vremena dugo igrao i završio karijeru. Trenutno je član omladinskih selekcija Milana.

Za kadetski tim ovog kluba nastupa i njegov stariji brat Maksimilijan, na poziciji krila

Maksi se još po rođenju pokazao kao rođeni borac – kao beba je uspio da se izbori sa teškom bolešću, zbog koje su njegovi roditelji prošli kroz najveću porodičnu dramu.

Iako su medijske ekipe bile izuzetno zainteresovane da isprate Vinsentov prvi trening u kampu reprezentacije, pristup terenu nije bio dozvoljen.

Ipak, provuklo se nekoliko fotografija koje pokazuju koliko šesnaestogodišnjak ozbiljno shvata ovaj sport.

A na koga liči? Pokupio je najbolje od oba roditelja, slažu se mnogi. Plavkaste lokne naslijedio je od mame, Helene Seger, čije prezime takođe nosi.

Odgovor bi, zapravo, mogao da bude vrlo jednostavan. Zlatan i 11 godina starija Šveđanka zajedno su od 2002, međutim, svoju ljubav nikada nisu ozvaničili. Njihova veza nema potpis, ali je očigledno čvršća od mnogih “pravih” brakova.

Izvor: hellomagazin.rs

Pročitajte još