Najveća ljubav u životu je slomila: Istanbulska nevjesta konačno je pronašla sreću

Piše: L. K. P.

U turskim serijama, koje su proteklih desetak godina veoma popularne na našim prostorima, gledali smo veliki broj vanserijskih ljepotica koje su očarale Balkan i talentom i ljepotom, a jedna od njih nesumnjivo je bila Asli Enver (39).

Nju smo upamtili kao Sureju Boran u “Istanbulskoj nevjesti”, a dok je njena junakinja imala vrlo zamršene porodične odnose i sama glumica je često na privatnom planu imala turbulencije.

Najveći problemi bili su joj ljubavni, Asli Enver naišla je na više žaba dok nije pronašla svog princa.

Rođena je u Londonu, gdje je živjela do 12 godine. Njen otac je Turčin s Kipra koji je odrastao u Engleskoj, a njenu majku je upoznao na Otoku kada je došla iz Turske na studije. Kao tinejdžerka, Asli je počela da pokazuje umjetnički dar i bila odlična pjevačica, pa je tako osvajala prva mjesta na takmičenjima i odlučila da upiše umjetničku srednju školu.

Uskoro je počela da dobija prve, manje uloge u serijama, a vrhunac je bila “Istanbulska nevjesta”, koja je snimana od 2017. do 2019. godine.

Asli se već 2012, na početku karijere udala za glumca Birkana Sokolua, a nakon tri godine braka su saopštili da se razvode.

Potom se zbližila s Muratom Bozom, s kojim je snimala komediju “Moj brat”, a s njim je doživjela nekoliko godina uspona i padova. Par je prvo bio zaljubljen do ušiju, pa su raskinuli nakon dvije godine, samo da bi se pomirili nakon nekoliko mjeseci. Pisalo se da su zakazali vjenčanje, a zatim su ponovo raskinuli 2019. godine.

Njihova veza punila je tabloide godinama, a u jednom periodu se pisalo da ju je jednom prilikom Boz ostavio preko noći, pobjegao u Majami i čak promjenio broj telefona. Kako su tada tvrdili mediji, glumica je demolirala njihov zajednički dom i s kućnim ljubimcima se preselila kod svoje majke.

Pred kraj njene veze s Muratom Bozom, Asli je jednom prilikom navodno viđena sa srbijanskim fudbalerom Duškom Tošićem, koji je u Turskoj bio velika zvijezda tokom svojih dana u Bešiktašu, a ona je negirala da između njih postoji nešto.

– Stvarno ne znam šta da vam kažem o tome, njega čak ni ne poznajem, dešava se da izlaze takve stvari – rekla je Asli Enver 2018..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

Nakon više ljubavnih brodoloma, glumica je konačno pronašla sreću pored preduzetnika Berkina Gokbudaka.

Par se, nakon stabilne veze, vjenčao 2022. godine, a sljedećeg jula dobili su kćerku Elaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asli Enver (@aslienver)

Ona danas živi mirnim, porodičnim životom, a u više navrata je fanovima na Instagramu pokazala da je konačno pronašla idilu.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još