Recept dana: Fina domaća pašteta od tune

Piše: L. K. P.

Finu domaću paštetu od tune možete jesti kao namaz za hljeb, ali i uz krekere. Ostatak paštete stavite u teglicu s dobrim poklopcem. U frižideru može stajati nekoliko dana.

Po želji dodajte i bosiljak, timijan, vlasac, majonezu, krem sir, kapare, kisele krastavce, inćune, jaja, kukuruz… Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Servirajte u zdjelicu i za ukras pospite sušenim vlascem.

Sastojci:

2 kom. tune iz konzerve,

1 kašika maslaca,

2 kašike maslinova ulja,

2 češnja bijelog luka,

1 luk,

prstohvat mljevene slatke paprike,

1 kašikica senfa,

listići svježeg peršuna,

1 kašika soka od limuna,

crni biber,

prstohvat soli

 

Broj osoba: 2

 

Priprema: 15 minuta

Pročitajte još