1,7K
Finu domaću paštetu od tune možete jesti kao namaz za hljeb, ali i uz krekere. Ostatak paštete stavite u teglicu s dobrim poklopcem. U frižideru može stajati nekoliko dana.
Po želji dodajte i bosiljak, timijan, vlasac, majonezu, krem sir, kapare, kisele krastavce, inćune, jaja, kukuruz… Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Servirajte u zdjelicu i za ukras pospite sušenim vlascem.
Sastojci:
2 kom. tune iz konzerve,
1 kašika maslaca,
2 kašike maslinova ulja,
2 češnja bijelog luka,
1 luk,
prstohvat mljevene slatke paprike,
1 kašikica senfa,
listići svježeg peršuna,
1 kašika soka od limuna,
crni biber,
prstohvat soli
Broj osoba: 2
Priprema: 15 minuta