Najtužnija godišnjica braka ikad: Kralj Charles i Camilla nikad nisu bili u težoj situaciji

Piše: L. K. P.

Britanski kralj i kraljica slave 19. godišnjicu braka u miru i tišini omiljenog Sandringhama, no sve ostaje u sjeni neizvjesne borbe s rakom.

Kralj Charles i kraljica Camilla izrekli su sudbonosno ‘da’ prije tačno 19 godina, a iako su njihovu vezu od samih početaka pratile kontroverze i borba s negativnom percepcijom javnosti, upravo sada prolaze kroz svoje najteže trenutke.

Kada su napokon iza sebe uspjeli ostaviti sporan ulazak u vezu u trenucima kada su oboje bili u braku – Camilla s Andrewom Parkerom Bowlesom, Charles s Dianom – vjerovatno su pomislili da je najgore iza njih.

No, baš kada je Charles počeo uživati u ljubavi nacije i vladanju Ujedinjenim Kraljevstvom, a Camilla u sve većim simpatijama javnosti, obitelj su zadesile teške bolesti.

Zastrašujuća dijagnoza raka snašla je Charlesa nakon rutinske operacije prostate, a samo par sedmica kasnije saznalo se da i Kate Middleton bije istu bitku. Uslijed svega, Camilla je postala prvo lice nacije. I u toj ulozi – zablistala.

Njen suzdržan osmijeh podjednako ulijeva nadu u pozitivan ishod zdravstvene borbu u kojoj se nalaze dva ključna člana kraljevske, koliko i pokazuje njenu hrabrost, staloženost i spremnost da se nosi sa svim izazovima i dužnostima koje vjerojatno nikad nije niti sanjala da će pasti na njena leđa.

Osim što godišnjicu braka dočekuje uz brojne javne obaveze koje je preuzela od kralja, Camilla će ovu obljetnicu zasigurno dočekati s velikom zebnjom i strahom od neizvjesne budućnosti oporavka voljenog supruga.

S druge strane, kralj Charles maksimalno se trudi sve joj olakšati, samostalnim obavljanjem svih administrativnih dužnosti te inzistiranjem na što češćem zajedničkom boravku u porodičnoj rezidenciji u Sandringhamu. Par će upravo ondje, u miru i tišini, daleko od očiju javnosti, proslaviti obljetnicu zavjeta svoje ljubavi.

No, iako će slavlje proteći u sjeni bolesti, nema sumnje da će ove zajedničke trenutke iskoristiti za uživanje u zajedničkom projektu. Naime, par se planira preseliti iz Clarence Housea u Buckinghamsku palaču kako bi izbjegli stalna putovanja u kraljev ured i time maksimalno olakšali svakodnevicu.

Dobro informirani izvori govore da trenutno rade na obnovi jednog od krila palače, koje će uskoro biti otvoreno za javnost, a do 2027. trebao bi se preurediti i dio koji će im omogućiti trajno preseljenje.

Do tad, preostaje im odmaranje, opuštanje i što češće uživanje u zajedničkom društvu u omiljenom Sandringhamu te slavlje ljubavi i složnog braka koji traje već 19 godina.

Pročitajte još