Ljubavna priča Gorana Bregovića i njegove Dženane: Pogledajte kako su izgledali na početku veze

Piše: L. K. P.

Goran Bregović je preko trideset godina u braku sa Dženanom, koju je upoznao kada je ona bila tinejdžerica.

Vjenčali su se 1993. godine u Parizu.

Prije nje, volio je mnoge poznate dame, pa su tako mnogi pisali o hemiji između njega i glumica Maje Sabljić, a kasnije su ga povezivali i sa Alkom Vuicom.

Osmadesetih godina kao novinarka Alka Vuica došla je u Sarajevo da za zagrebački magazin “Polet” uradi intervju sa članom iz gupe “Bijelo dugme”. Prije samog početka razgovora Bregović joj je tada navodno rekao:

“Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje”, što je bilo početak njihovih javnih prozivki. Tada su mnogi govorili da između njih postoji neka tajna veza.

I najpopularnija manekenka tog vremena Ljiljana Tica nije bila imuna na Bregu, pa su njih dvoje bili u burnoj vezi dvije godine, nakon čega je ona priznala da je bila jako ljubomorna, a on joj je u sjećanju na tu ljubav posvetio pjesmu Bitanga i princeza.

Goranu je kum na vjenčanju bio Emir Kusturica, dok je Dženanina kuma bila Amila Sulejmanović, dugogodišnja prateća vokalistica Bijelog dugmeta.

Goran i Dženana u braku su dobili tri kćerke – Emu, Unu i Lulu, a Dženana se rijetko pojavljuje u javnosti, vodeći život daleko od medija.

Iako je često dobivala komplimente za svoj izgled, Dženana tvrdi da sebe ne doživljava kao ljepoticu.

– Ma, kakva ljepotica. Ja sam starica. Ali, možete me pitati kako se osjećam kao majka čija je kćerka umjetnica”, rekla je jednom za Blic.

Iako se često pisalo da je Brega nevjeran supruzi, njih dvoje te navode nikada nisu željeli komentirati, a njihova ljubav nadišla je sve prepreke.

Pročitajte još