Kako je turski Jason Momoa zaveo italijansku misicu: Za sve je kriva „Viola boje mora“

Piše: L. K. P.

Glavnom ulogom Viole Vitale u popularnoj italijanskoj seriji „Viola boje mora“, stekla je veliku popularnost, a naveliko se šuškalo o hemiji između glavnih glumaca – najpoželjnijeg turskog glumca, Cana Yamana i bivše Miss Italije, Francesce Chillemi

Francesca Chillemi trenutno je jedna od najomiljenijih italijanskih glumica. Rođena 1985. godine u Barcellona Pozzo di Gotti, umjetničku karijera započela je u svijetu mode, gdje je sa samo 18 godina postigla uspjeh osvajanjem titule Miss Italije 2003., čime je potvrdila svoju ljepotu i harizmu.

Nakon osvajanja titule ljepotice, uspješno se preusmjerila u svijet glume, posebno se ističući na televizijskom području. Osim svojih iznimnih glumačkih sposobnosti, Francesca Chillemi je također prepoznatljiva po svom besprijekornom stilu, uvijek dotjerana i u skladu s najnovijim modnim trendovima.

Serija Viola boje mora’ prati bivšu Miss Italije i modnu novinarku, Violu Vitale, koja se seli iz Pariza u Palermo kako bi se zaposlila kao novinarka u redakciji Sicilia Web Newsa. Pravi razlog njenog putovanja ipak je mnogo važniji i tajanstveniji – povezan je s njenom “supermoći”, sinestezijom. Zahvaljujući svojoj sposobnosti, koja joj omogućuje “čitanje” osjećaja ljudi pomoću boja, Viola će pomoći glavnom inspektoru Francescu Demiru (Can Yaman) da riješi slučajeve ubistava koji muče Palermo.

Na popularnost serije svakako je utjecala i hemija između glavnih aktera – bivše Miss Italije i najpopularnijeg turskog glumca, Can Yamana, pa se čak i šuškalo da njihova kemija nije samo televizijska. Oba glumca su isticala da su samo bliski prijatelji, no uprkos tome, došlo je do određenih napetosti između Francesce Chillemi i njenog partnera Stefana Rossa. Kasnije su objasnili kako su nametljive glasine izazvale priličnu uznemirenost unutar njihovih obitelji, posebice među rodbinom i dečkom šarmantne Chillemi.

Pročitajte još