Slavlje u jordanskoj kraljevskoj porodici: Sin najljepše kraljice na svijetu uskoro postaje otac

Piše: L. K. P.

Lijepe vijesti stižu iz Jordana. Naime, Kraljevski Hašemitski sud objavio je:

„Sa zadovoljstvom objavljujemo da Njihova Kraljevska Visočanstva prijestolonasljednik Al Hussein bin Abdullah II i princeza Rajwa Al Hussein ovog ljeta očekuju svoje prvo dijete”, stoji u saopćenju u kojem su dodali kako čestitaju paru te da im žele svako dobro.

To je prvo unuče jordanskog kralja Abdulaha II i kraljice Ranije koju mediji nerijetko nazivaju najljepšom svjetskom kraljicom, pa će tako uskoro postati i najljepša kraljevska baka. Od kada je postala kraljica i nametnula malo modernije stavove, zapadnjački stil odijevanja i razmišljanja, zbog harizme i stila dobila je nadimak Jackie O Bliskog Istoka.

Kraljevski par ima četvero djece, osim najstarijeg 29-godišnjeg Husseina koji čeka dijete, imaju dvije godine mlađu Iman, 23-godišnju Salmu i 19-godišnjeg Hashema. Mladi prijestolonasljednik se očito sa svojom suprugom, bar što se tiče roditeljstva, odlučio požuriti i slijediti svoje roditelje jer u braku je i njegova mlađa sestra Iman, no ona čini se još ne razmišlja o djeci.

Princ Hussein i princeza Rajwa, koja je po zanimanju arhitektica, a ima i diplomu iz vizualnih komunikacija s Fashion Institute of Design & Merchandising u Los Angelesu, vjenčali su se 1. juna prošle godine na bajkovitoj ceremoniji u kraljevskoj palači u Amanu pred 140 biranih uzvanika. Među njima su bili i mnogi članovi evropskih kraljevskih porodica, od Norveške, Danske i Nizozemske pa sve do Velike Britanije koju su predstavljali princ William i princeza Catherine.

Pročitajte još