Ima 300 miliona, a dijete mu spava na klupi: Slavni pjevač nikad nije vidio sina, a njegovo opravdanje je šokantno i bolno

Piše: L. B.

Muzička senzacija Tom Jones ostao je udovac 2016. godine, kada je njegova supruga Linda preminula nakon duge borbe s rakom. Kako je više puta tvrdio, on je uvijek volio samo nju, iako ju je prevario više stotina puta, a u jednoj od svojih afera dobio je i vanbračno dijete.

Sa manekenkom Catrin Berkeri, jednom od brojnih ljubavnica, Tom je dobio krajem osamdesetih sina Johnatana.

Oni su se upoznali 1987, dok je pjevač bio na turneji u Americi, a manekenka je radila kao menadžerka jednog hotela. Zajedno su proveli samo tri strastvena dana, a uskoro se ispostavilo da je ona u drugom stanju. Sin je došao na svijet 1988, a pjevač je odmah odbio da ima bilo šta s njima.

Ljepotica ga je tužila, izvela pred sud, urađeno je i DNK testiranje za utvrđivanje očinstva, a na kraju je presuđeno da je Tom Jones zaista dječakov otac. Ipak, on je izjavio da je to istina, ali da on nije zainteresovan da ga upozna.

Sud je odredio da pjevač plaća dječaku alimentaciju u visini 1.700 funti mjesečno, a to je ujedno jedino što je Jones ikada imao s rođenim djetetom.

– To nije nešto što sam planirao. Da sam planirao, uradio bih nešto više od finansijskog djela – rekao je pjevač svojevremeno. – Ali nisam. Samo sam “pao”. Prepustio sam se zavođenju.

Tom Jones love child son Jonathan Berkery: 'I became a drug dealer after my  dad rejected me' | Daily Mail Online

Bogatstvo Toma Jonesa danas iznosi oko 300 miliona dolara, ali otkako je njegov sin punoljetan – ne može da se osloni na svog biološkog oca, pa su mediji pisali da je Johnaton beskućnik i da krov nad glavom pronalazi u prihvatilištima. Mnogo puta bio je primoran da spava u parkovima, na klupama.

U mladosti je bio zavisnik od narkotika, a pričao je da se prepuštao opijatima da bi se izborio sa činjenicom da ga je otac odbacivao od rođenja.
2018. pristao da priča za medije, kada je istakao da bi volio da razgovara sa svojim ocem “prije nego što bude kasno”, budući da je muzička senzacija u poznim godinama.

– Ne želim da mi pomogne u karijeri ili tako nešto – rekao je on za Daily Mail. – Samo želim da upoznam svog oca prije nego što bude kasno.

– Kao što obojica znamo, život je previše kratak da pustimo važne stvari da prođu, pa mi javi kada budeš mogao – javno se vanbračni sin Toma Jonesa obratio svom ocu nakon što je čuo da je pjevač hospitalizovan zbog bakterijske infekcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sir Tom Jones (@realsirtomjones)

– Kada me je 2008. konačno u jednom intervjuu pomenuo, rekao je da ga je moja majka prevarila. To nije istina i to stvarno boli – istakao je on. – Počeo sam da koristim droge, kokain i ekstazi. Samo sam htio da umrtvim taj bol.

On je ispričao i da je, dok je Jones bio član žirija u takmičenju The Voice, maštao kako se anonimno prijavljuje za ovaj show i pokazuje pjevaču srednji prst, a sanjao je i da ide na tatine koncerte.

– Ali sada sam se sredio i smirio. Samo želim da vidim svog oca prije nego što bude prekasno – rekao je.

Tom Jones, inače, ima i sina Marka, kojeg je dobio tokom braka s Lindom, a on je, također, dio muzičke industrije i godinama radi kao menadžer, pa je tako postao i očev menadžer tokom 80-ih.

Pročitajte još