Isprobajte recept za zdraviju pizzu koja neodoljivo podsjeća na pravu

Piše: L. K. P.

Bez obzira na to pazimo li na ishranu ili ne, s pizzom se uvijek smijemo počastiti. Ipak, ne bi bilo baš najzdravije za naše tijelo da omiljenu italijansku poslasticu jedemo previše često, barem u klasičnoj varijanti.

Zato smo pripremili recept za zdraviju varijantu koja se jedva razlikuje od klasične, nastaje puno brže, a tajna je u tijestu koje će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

 

Sastojci:

Za dvije klasične pizze

Tijesto:

300 g pirovog brašna

500 g skyr jogurta

Pola vrećice praška za pecivo

So po želji

 

Nadjev:

 

200 ml domaće pasiranog paradajza

300 g nemasne pureće ili pileće šunke

100 g naribane gaude

100 g mozzarelle

Origano

Priprema:

U dublju posudu stavite pirovo brašno, proteinski skyr jogurt, prašak za pecivo i sol. Zamijesite glatko tijesto. Tekstura treba biti mekana, ali ne i ljepljiva. Nakon nekoliko minuta dobit ćete predivno tijesto koje je lako razvaljati.

Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio tanko razvaljajte i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.

Nadjenite tijesto po želji. Mi smo ovaj put koristili rajčicu, nemasnu pureću šunku i dvije vrste sira, a sve smo na kraju posuli origanom.

Pizze pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Savjet:

Umjesto pirovog brašna možete koristiti integralno brašno, a umjesto skyra možete koristiti grčki jogurt, postupak je isti. Također, na ovo tijesto možete dodati bilo koji nadjev – povrće, domaću kobasicu, a možete napraviti i bijelu varijantu s podlogom od sironog namaza i s kockicama piletine.

Pirovo tijesto možete koristiti za izradu tortilja, zdravih peciva, bagela, kiflica…

Pročitajte još