Pripremite stopala za ljeto: Odličan recept za kućnu pedikuru s mlijekom i sodom bikarbonom

Piše: L. K. P.

Ako smo preko zime možda zanemarile stopala, onda je velika vjerovatnoća da je njihova koža sada gruba, suha i tvrda, pukotine na petama i općenito, dojam i nije za čistu peticu.

Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnom pedikurom, ali često to nije dovoljno da “izdrže” cijelo ljeto. Pedikuru treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a učinkovit ‘recept’.

Mnogi se kunu u ovaj ‘lijek’ za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mješavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno!

Potrebno vam je:

 • 2-4 šoljice mlijeka
 • šaka sode bikarbone
 • veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

Kako napraviti mliječnu kupku

 1. Zagrij mlijeko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiri šoljice, ovisno o veličini lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće.
 2. Ulij mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tekućinu.
 3. Namači prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.
 4. Umiješaj sodu u mješavinu s pomoću stopala.
 5. Dobro namoči kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – posebno donji dio peta i područje ispod prstiju. Masiraj tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno.

5 koraka uz koje ćeš se riješiti znojnih stopala u ljetno vrijeme

 1. Nemoj zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masiraj ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.
 2. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač, uključi TV ili čitaj najnovije članke na miss7;) dok se stopala fino namaču.
 3. Operi noge toplom vodom i dobro ih posuši.

 

Odmah bi trebala primijetiti kako tvoja stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno! Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju. Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša.

Kako se pravi i koristi ova kupka, možeš pogledati i u sljedećem videu:

Pročitajte još