Robbie Williams tvrdi: Jimmy Page me špijunira, uništio me

Piše: Redakcija

Muzičari, koji su prve komšije u Londonu, u svađi su tri godine, otkako je Robbie Williams (42) počeo renovirati svoju vilu vrijednu oko 40 miliona maraka.

– Ne želim teške strojeve blizu svog imanja. Sve te vibracije mogle bi mi oštetiti kuću koja je dio engleske kulturne baštine – rekao je Jimmy Page (71), gitarist Led Zeppelina.

Muzičari su se posvađali jer je pop pjevač htio ukloniti bazen i napraviti novu garažu. Inspekcija je na kraju Williamsu dopustila radove, pod uslovom da nabavi opremu koja će mjeriti vibracije tla. Page je na rubu živaca zbog radova koji traju već godinu dana. Williams ga je sad optužio na talijanskom radiju da je postao opsesivan.

– Jimmy sjedi u autu sa spuštenim prozorima ispred naše kuće i po četiri sata s opremom za snimanje. Snima radnike da vidi rade li previše buke. Radnici su ga prije dva tjedna našli kako spava u svojem vrtu čekajući da oni dođu. Iskreno, to je poput psihičke bolesti – rekao je Robbie Williams, koji ističe da ne radi ništa sporno. Kaže da kuću samo treba malo srediti, a Pageu je, kaže, dosadno u životu.

Williams je u radio intervjuu dodao da isti problem sa svojim prvim susjedom ima i njegov kolega iz benda Gary Barlow (45), i to s gitaristom Queena Brianom Mayom (69).

 

 

 

 

 

Pročitajte još