Damir iz “Lud, zbunjen, normalan”: Moamer Kasumović odrastao je okružen ženama, evo kako izgledaju njegove tri sestre

Piše: L. K. P.

Moamer Kasumović regionalnoj publici najpoznatiji je ulogom u kultnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je svih 13 sezona glumio Damira Fazlinovića.

Za razliku od Damira, koji živi s ocem Farukom, djedom Izetom i, od šeste sezone, sinom Džebricom, Moamer je odrastao okružen ženama.

Ima tri sestre, stariju Mirhu te mlađe Lejlu i Rejhanu, s kojima je jako vezan. Njegova sestra Rejhana živi u Švedskoj i na IMDb se može naći podatak da je produkcijska menadžerica, dakle također je angažirana u filmskoj industriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moamer Kasumović (@moamer_kasumovic)

S Mirhom je još kao tinejdžer iz rodnog Bijelog Polja preselio u Sarajevo kako bi se školovao, a kasnije su im se pridružile i Rejha i Lejla.

On i sestre su bez roditeljske ruke prolazili kroz odrastanje i dijelili brigu o kuhanju, pranju i sličnim sitnicama o kojima većina ljudi tog uzrasta ne mora razmišljati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moamer Kasumović (@moamer_kasumovic)

Kada odrastate s curama kao jedino muško, onda to ima svoje privilegije. Kada si u stanu s još dva muškarca, onda se ne zna ni ‘ko pije ni ‘ko plaća’, rekao je Kasumović svojedobno za Večernji list.

Istaknuo je i da zbog svojih sestara lakše razumije žene.

– Sa sestrama imam jako otvoren odnos, pa kod nas nikad ništa nije tajna ili tabu! Jednostavno, žene su drugi svijet kojem treba polako pristupati, a najbitnije je da znaš prepoznati što ona želi u tom trenutku, objasnio je.

Inače, Kasumović je rođen u Crnoj Gori, a u Sarajevu je završio gimnaziju i Akademiju scenskih umjetnosti.

Pročitajte još