Nikolina Pišek otkrila tajnu fantastičnog izgleda u šestoj deceniji

Piše: I. H.

Hrvatska voditeljica Nikolina Pišek nedavno je zakoračila u šestu deceniju. Naime, ova prelijepa brineta proslavila je 51.godinu, a tema koja se odmah nameće jeste kako je izgled popularne voditeljice i u ovom dobu savršen kao kod dvadesetogodišnjakinja?

 

Na besprijekornoj liniji zavide joj i djevojke uzrasta njene starije kćerke koja ima tek dvadeset i neku, međutim, zavidna figura nije došla sama od sebe.

 

Obzirom na upite mnoštvo žena koje su tražile recept, voditeljica je tek nedavno otkrila da li vježba, te u čemu je tajna njene vitke figure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

 

Iako genetika igra važnu ulogu kada je u pitanju izgled Nikoline Pišek, ona nije presudna, već upornost, trud, volja i puno odricanja.

 

– Vježbam dugi niz godina. Posljednje dvije godine slabije zbog događaja koji su mi poremetili uobičajenu rutinu. Prvih šest mjeseci nisam mogla od tuge… Ali sada se vraćam u formu – otkrila je Nikolina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

 

Neko od fanova postavio joj je i pitanje da li pušač, odgovorila je kako ne puši, ali ponekad joj se omakne kad je atmosfera ponese, dobro društvo, muzika prava, a žene kao žene…

 

Na pitanje kako se hrani, odgovorila je pomalo začuđujuće, ali iskreno:

 

– Pomalo neredovno. Ne doručkujem. Ne stižem. Preko dana isto pomalo, jer kada sam u brzini, ne volim biti opterećena. Ne jedem meso, nadoknađujem proteine. Uzimam kolagen i jedem puno povrća – odgovorila je voditeljica.

 

Jednu damu sa Instagrama zanimalo je kako pred važan događaj izgubiti kilograme i tražila je savjet od Nikoline.

 

 

– Meni pomaže intermittent fasting – da se u danu jede unutar 6 do 8 h, ostalo se posti. Dosta tečnosti da pokrene limfu – savjetuje Pišek.

Kad me pitaju jedem li išta i šta jedem? Naravno da jedem, čak i poprilično. Evo jednog primjera laganog i preukusnog obroka.

 

Tanki omlet sa sirom i spanakom, te salata od matovilca kao prilog. Divotica – napisala je Nikolina ispod fotografije.

 

Za njenu zavidnu figure, pored genetike, zaslužan je svakako i trening, jer zaista godinama održava svoju vitku liniju.

Pročitajte još