Brzo se sprema, a kalorija gotovo da nema: Donosimo recept za večeru idealnu za toplije dane i ravan stomak

Piše: I. H.

Ljeto je sve bliže i svi smo već počeli razmišljati kako se riješiti nakupljenog viška kilograma tokom zime.

Jedan od načina je svakako da “probušimo” kašiku, odnosno da regulišemo ishranu, pojačamo kretanje i da se “bacimo” na vježbanje. Ipak, bez promjena u načinu ishrane ne možemo nigdje, hrana je osnova, a sve ostalo samo može da nam pomogne da brže i lakše smršamo.

 

Ukoliko i vi želite da skinete koji kilogram, a jednostavno ne možete da se odreknete večere, evo jednog praktičnog recepta koji će vam dati obilje hranljivih materija, a poslije njega nećete biti naduti.

 

 

Potrebno je:

 

– 1 krastavac

– 250 g leblebija

– 1 pečena paprika (može i svježa)

– 1 mladi luk

– pola ljute papričice (može i bez)

– 100 g mladog sira ili fete (po ukusu)

 

 

Preliv:

 

– 3 kašike maslinovog ulja

– sok od jednog limuna

– malo bibera

– malo soli

– kašika senfa

 

 

Priprema:

 

U posudu stavite krastavac koji ste prethodno ogulili i isjeckali na kockice. Dodate leblebiju, najbolje već pripremljenu iz konzerve. Zatim isjeckajte mladi luk, papriku i papričicu, te dodajte u smjesu.

 

 

Zatim pripremite preliv od svih navedenih sastojaka i prelijte povrće i leblebiju. Odozgo narednajte sir i obrok je sprema za upotrebu.

 

 

Ovo je idealan obrok za večeru jer je lagan, zasitan i vrlo hranljiv, a ima vrlo malo kalorija. Ukoliko želite možete ga konzumirati i za druge obroke, idealan je i za ponijeti jer se sprema za doslovno 5 minuta.

 

 

 

Izvor: Glossy

Pročitajte još