Ko je turska glumica kojom je Mustafa Sandal zamijenio Eminu Jahović: Ovo je njena tužna životna priča

Piše: L. K. P.

Jedna od ljepših turskih glumica je Ceren Hindistan. Nekadašnju manekenku upoznali smo kao Ashen u čuvenoj seriji “Sulejman Veličanstveni”, a igrala je još i u serijama “Firuze”, “Asktan Kaçilmaz”, “Babalar ve Evlatlar”…

Rođena je i odrasla u Ankari, iako ima i indijsko poreklo, a u i ovom gradu je završila srednju turističku školu.

Prvi put se kao glumica okušala u filmu “Sakli Hayatlar” (2011), nakon što je godinama bila uspješna manekenka. Svojevremeno je bila finalistkinja takmičenja za Mis Turske 2007. godine, a pažnju je uvijek privlačila i svojim privatnim životom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ceren Hindistan (@crnhndstn)

O njoj se na našim prostorima često pisalo u prošlosti zbog njene veze s Mustafom Sandalom, jednom od najvećih muzičkih zvijezda u Turskoj, i to zato što je ona, najverovatnije bila njegova prva djevojka nakon razvoda od pjevačice Emine Jahović.

– Pošto on nije želio da daje izjave o tome, mediji su mene pritiskali. Počeli smo da razgovaramo preko društvenih mreža, a posle smo, eto, počeli. Blagodeti tehnologije ponekad treba iskoristiti – priznala je Ceren u jednoj televizijskoj emisiji.

– Neću da ulazim u detalje poruka, veoma su lične. Moguće je da on još gaji neka osjećanja prema Emini, imaju deset zajedničkih godina i dva djeteta – istakla je tada glumica i dodala da joj ne smeta što će pjevač imati kontakt s Eminom, kao i da ga razumije i podržava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ceren Hindistan (@crnhndstn)

Ova veza, ipak, nije bila pretjerano duga, a Mustafa Sandal se u međuvremenu 2022. oženio influensericom Melis Sutšurup.

Kako se u to vrijeme pisalo, Ceren iza sebe ima jedan brak, s poznatim biznismenom Umitom Aslanom, s kojim je sklopila vjerski brak 2014. iako je on već bio formalno oženjen.

Par je potom naredne godine dobio kćerku Arju, a zatim su se razveli 2018. godine, nakon čega je glumica ispričala da je u braku bila žrtva nasilja.

Kako je pričala, Aslan je bio nasilan prema njoj i dok je bila u drugom stanju, a trpjela je i psihičko i fizičko nasilje zbog suprugove ljubomore.

Kada je njena kćerka imala samo dvije i po godine, Arji je otkriven tumor na bubrezima, nakon čega se glumica posvetila njenom liječenju i brizi o njoj i povukla se iz javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ceren Hindistan (@crnhndstn)

Djevojčica se oporavila, a potom je izbio novi skandal: bolnica u kojoj je njena kćerka lječena oglasila se i optužila Ceren da je odbila da pristane da dijete dobija hemioterapiju, nakon čega se ispostavilo da je samo odlučila da vodi kćerku na liječenje u drugu zdravstvenu ustanovu.

U svakom slučaju, problemi su danas iza Ceren, koja vodi miran život sa svojom kćerkicom. Poslednju ulogu zabilježila je 2014, prije udaje, a od tada se trudi da se ne eksponira pretjerano u medijima.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još