Šta rade i kako izgledaju danas ljepotice iz turske serije „Strasti orijenta“

Piše: L. K. P.

Prema istoimenom romanu autora Halita Ziya Usakligila, koji je imao velik utjecaj na modernizaciju turske književnosti 20. stoljeća, snimljena je serija “Strasti Orijenta”, priča o zabranjenoj strasti i intrigama. Ova serija jedna je od prvih i najgledanijih turskih telenovela koje su emitovane na ovim prostorima.

Premijerno prikazivanje u Turskoj bilo je 2008. godine, dok se u Bosni i Hercegovini prikazivala na nekoliko godina kasnije i stekla ogromnu popularnost.

Gdje su i šta danas rade čuvene ljepotice iz serije “Strasti orijenta”.

 

Bihter Ziyagil (Beren Sat)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BErEn Saat (@berenn_saat)

Fatalna crnka koju je ova serija proslavila ima veoma uspješnu glumačku karijeru i jedna je od najtraženijih i najplaćenijih glumica u Turskoj.

Danas je u braku sa turskom muzičkom zvijezdom Kenanom Doguluom. Iako je prošlo 16 godina od snimanja serije, Beren je i dalje jednako zgodna i zanosno lijepa.

 

Nihal Ziyagil (Hazal Kaya)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hazal Kaya (@hazalkaya)

Tada 18-godišnja Hazal dobila je ulogu u ovoj seriji kao poklon od bogatih roditelja za svoje punoljetstvo. Iako prije nije imala glumačkih uspjeha, ova uloga je učinila veoma traženom glumicom u Turskoj. Zbog izuzetne ljepote i niskog rasta, prozvali su je turskom Salmom Hayek.

Nakon “Strasti orijenta”, za Hazal su uslijedili uspješni dani u svijetu glume i brojne ponude za glavne uloge, od kojih je najpoznatija uloga Ferihe u seriji “Dala sam joj ime Feriha”. Ipak, nakon što je svojevoljno napustila seriju zbog drugog projekta, njena karijera krenula je silaznom putanjom. Hazal je prije nekoliko godina odlučila da se posveti kulinarstvu i upisala kurs. Ponovo je aktivna u svijetu glume

Firdevs Joreoglu (Nebahat Čehre)

Kao i tokom emitovanja serije, tokom kojeg je imala 64 godine, tako i danas izgleda prosto nevjerovatno da Nebahat Čehre ima 80 godina.

Čuvena Firdevs i dalje je aktivna i neprestano igra u televizijskim serijama.

Peyker Onal (Nur Fetahoglu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Još jedna glumica koju je ova serija proslavila i učinila je jednom od najpopularnijih. Nur je na vrhuncu svoje karijere, izuzetno je tražena i igrala je glavne role u najgledanijim turskim serijama i filmovima.

Dobitnica je brojnih glumačkih nagrada. Dva puta se razvodila, i ima jedno dijete koje odgaja kao samohrana majka.

Pročitajte još