Kako je Keanu Reeves pronašao ženu svog života? Dok je drugi ismijavaju, on je naziva dušom i najsretniji je pored nje

Piše: L. B.

Holivudski glumac Keanu Reeves prije nekoliko večeri je prisustvovao MOCA gala večeri, a po dolasku je prošetao crvenim tepihom, što inače ne čini tako često.

I ovog puta mu je, kao i proteklih godina, društvo pravila njegova djevojka Alexandra Grant, a par je izgledao uobičajeno skladno i zaljubljeno.

Oboje su bili veoma elegantni i nasmijani, a dok je glumac nosio klasično odijelo i šal, poznata umjetnica odabrala je glamuroznu haljinu s prorezima, efektan model A-kroja i plavozelene boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keanu Reeves SF (@keanusf)

Svaki put kada se ovaj par pojavi zajedno u javnosti, oni izazivaju podjeljene reakcije, a onima koji imaju nešto negativni da prokomentarišu obično pažnju privlači sijeda kosa Alexandre Grant, koja je pet godina mlađa od glumca i koja ponosno nosi svoje srebrne vlasti.

Bavi se slikanjem, crtanjem, vajanjem, a važi i za veoma uspješnu multimedijalnu umetnicu jer se služila i videom kao načinom izraza. Naročito je interesantno njeno zanimanje za sam proces pisanja i ideje bazirane na lingvističkim teorijama. Radila je i kao profesor na jednom koledžu u Pasadeni, a mnogo vremena i energije izdvaja za filantropiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keanu Reeves SF (@keanusf)

Kako je prije nekoliko godina pisao The New York Times Style Magazine, prvi put je sreo Alexandru 2009. godine. Tada su oboje bili zvanice na jednoj svečanoj večeri, ali ljubav nije planula odmah.

Uskoro su oni postali poslovni saradnici, pa je umjetnica bila autorka ilustracija u njegovojknjizi “Oda sreći”. Potom su ponovo sarađivali 2016, kada je glumac napisao “Sjenke”, djelo koje se bavi simboličkom prirodom sjenki kao slika i stilskih figura, a autorka fotografija bila je Grantova.

Zatim su oboje 2016. godine bili gosti na gala večeri UNAIDS u Švajcarskoj.
Nije poznato kada je tačno počela njihova ljubavna veza, ali kao par su se zvanično pojavili tek 2019. godine i od tad je Alexandra gotovo bez izuzetka njegovo društvo u važnim trenucima.

– Savršeno se uklapaju, a on je zaista obasipa pažnjom kad su zajedno – rekao je 2021. za Us izvor blizak paru i dodao da oni “ne žure da odu pred oltar”.

Keeanu nema običaj da priča o svom privatnom životu, ali je u intervjuu za People prošle godine na pitanje kada je posljednji put osjetio blaženstvo.

– Prije nekoliko dana s mojom dušom – rekao je glumac. – Bili smo u krevetu. Bili smo povezani. Smješkali smo se, i smijali, i kikotali. Osjećali se sjajno. Bilo je zaista divno što smo zajedno.

Pročitajte još