Vježbe kraljice Letizie zatežu svaki mišić, a možete ih raditi kod kuće: Tajna izvajanih ruku u 52. godini

Piše: L. K. P.

Lijepa španska kaljica Letizia godinama diktira modne trendove. Osim perfektnog stajlinga gdje god da se pojavi, supruga španskog kralja Felipea  u 52. godini izuzetno vodi računa o svom zdravlju i fizičkom izgledu kome ne mogu da pariraju mlađe od nje.

Vjerovatno ste u više navrata primjetili njene zategnute ruke i pitali se kako joj uspjeva?

Osim ishrane ima određenu rutinu vježbanja, koja uključuje kardio vježbe i specijalnu Ajengar jogu.

Kako piše Daily Mail, poznato je da ustaje svako jutro u 7 sati i da dan započinje posebnom vrstom joge, koja ima naglasak na preciznosti i pozama koje traju duže od prosjeka, a koje pomažu u izgradnji snage i tonusa mišića.

Ovaj oblik joge je djelotvoran ne samo za one koji žele da smršaju, već ima mnogo benefita i za nervni i imuni sistem, a poboljšava i kvalitet sna.

Sertifikovani učitelj joge Baju Prihandito rekao je za Mailonline da Ajengar joga možda nije najpopularniji izbor, ali da ima mnogo prednosti budući da poboljšava fleksibilnost, balans i jačinu cijelog tijela.

Vježba je usmjerena na različite grupe mišića, uključujući ruke i noge, što dovodi do sveobuhvatnog efekta snage i toniranja za cijelo tijelo.

– Ovo bi mogao biti faktor koji doprinosi vidljivo zategnutim rukama kraljice Letizije i ukupnom snažnom držanju- rekao je Baju.

Kako bi cijelo tijelo održala u formi ona  uživa u kardio vježbama i često ide na trčanje ili šetnje kroz bašte palate Zarzuela u Madridu.

– Ona obično koristi taj prvi sat (kada ustane u 7 ujutru) da trči kroz bašte Zarzuele. Kraljica ima i ličnog trenera koji svakog jutra dolazi u Palaću – rekao je bivši radnik palate za The Express.

– Ona trenira u porodičnoj privatnoj teretani i radi vježbe sa tegovima, neke kardio aktivnosti i boks – objasnio je on.

Pročitajte još