Maria Mlinarića zavoljeli smo kao voditelja “Survivora”: Rijetki znaju njegovu životnu priču, kao dijete ostao je bez majke u strašnoj tragediji

Piše: L. K. P.

Simpatičnog Maria Mlinarića zavoljeli smo kroz njegov voditeljski posao. Trenutno ga gledamo na Novoj BH u takmičarskom showu „Surviver“, a srca gledatelja odavno je osvojio. Diplomirani kineziolog okušao se i kao glumac u seriji „Zabranjena ljubav“. Poznati je promotor sporta i zdravog načina života, a iza sebe ima veoma teško djetinjstvo.

Naime, njegov otac Marijan Mlinarić je oduzeo život njegovoj majci Ivki. Tragedija se dogodila jednog zimskog dana, kada je Mario imao 11 godina.

Marijan je otišao prileći jer je popio previše i supruga ga je došla probuditi kako bi sve završili prije mraka. No on se još nije otrijeznio i dok ga je budila, nožem od kolinja je krenuo prema Ivki i ubio je pred očima djeteta. Preminula je prije dolaska hitne pomoći.

Marijan je odslužio 10 godina u Lepoglavi, a Marija i njegovu tri godine stariju sestru Andreu su odgojili stric Drago i strina Jela Mlinarić.

– Užasno je to teško kad ostaneš bez roditelja, a najteže je kad odrasteš bez oba. Stric i strina su dali sve od sebe. Otkidali su od svojih usta, a strina mi je postala mama koja je sve iznova morala učiti o meni. Najgore je kad su blagdani, fale ti roditelji, tako da nije jednostavno. Kad sam bio mali morao sam biti odrastao, vrlo velik. Morao sam brže i racionalnije razmišljati i nisam imao vremena za plakanje. Mislim da me život ‘lijepo klepnuo’ po glavi, shvatio sam ili ću se trgnuti ili pasti. Sam sebe sam naučio da je život borba, nekim ljudima sve padne s neba, a meni je postavio najteže ispite. Stric i strina su me odgojili, bili su mi roditelji koji su mi pružili kruh, dali mi sve, brinuli se za mene, naučili me kulturnom ponašanju. Izgradili su čovjeka, karakter u meni i ja sam im beskrajno zahvalan. Sretan sam što sam okružen dobrim ljudima, karakterno sam dosta očvrsnuo. Ipak mogu reći da sam imao lijepo djetinjstvo i da idem dalje. Neke stvari se ne mogu promijeniti, a poslije kiše dolazi sunce koje mi je zasjalo. Imam sestru koja mi je velika podrška i potpora, nisam zatvorena osoba, ali jednostavno ne želim svakoga zamarati sa stvarima iz prošlosti, pa da govore, jadan Mario, rekao je Mario 2009. godine kada je odnio pobjedu u reality showu ‘Farma’ i osvojio pola miliona kuna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario Mlinarić (@mariomlinaric)

Tada je za Story progovorio i o svom ocu.

– Nisam malo dijete, to se desilo spletom okolnosti, bio je nesretan slučaj kojem je kumovao alkohol. Moj otac je fenomenalan čovjek i znam da se cijeli život kaje zbog toga. Ja sam bio mlađi pa nisam shvatao, sestra je shvatila prije.To je moj otac. Desila se je velika tragedija, a svako od nas ima jednu ružnu stranu, nekakav pečat i ne možeš protiv toga. On je dobra duša i mislim da sam osjetljivost i senzibilnost naslijedio od njega. Ipak je to čovjek koji me je stvorio, niko nije kriv, to se jednostavno dogodilo, ispričao je trener.

Marija su gledaoci upoznali i kroz emisiju ‘Život na vagi’ u kojoj je bio tri sezone, a nekadašnji Mister turizma je i tri puta ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Uz uspješnu sportsku karijeru je uskladio i privatni život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario Mlinarić (@mariomlinaric)

Od 2013. je u braku sa samozatajnom poduzetnicom Bojanom Kennedy s kojom je prvo poslovno sarađivao nakon čega su postali prijatelji, a onda se rodila ljubav. Par ima kćerku Laru i sina Tea.

– Prije tri godine sam napustio Zagreb i preselio u Opatiju kako bih imao više vremena za porodicu. No, tokom odvojenosti od četiri, pet mjeseci tokom snimanja, moja je porodica definitivno patila i nije se ispunila svrha preseljenja. Ovako sam u online projektima, živim s porodicom i sve radim od kuće. ‘Život na vagi’ je super, ali porodica mi je najvažnija. Vrlo bitna stvar je i da ja stvarno volim svoj posao, objasnio je za Jutarnji list 2019. godine.

 

Mario vodi mirni porodični  život u Opatiji, a nerijetko ističe da su ga sa suprugom spojile iste životne vrijednosti i jednake interese.

– Moja porodica  je moja snaga i moj izvor energije. Uvijek volim čuti pohvale i kritike, pogotovo od moje supruge koja je uvijek iskrena, otvorena i direktna. Savjet je uvijek isti: budi svoj, zapravo vrlo jednostavno, rekao je trener za Dnevnik.hr.

Pročitajte još