Greška u njezi kože koja vas može postarati: Evo kako je izbjeći

Piše: L. K. P.

Stručnjaci su analizirali 100 najgledanijih vodiča za ljepotu na TikToku kako bi pronašli greške u svakodnevnoj rutini mnogih tzv. influensera. Otkrili su da čak 60 posto njih radi istu grešku zbog koje im koža brže stari. Kažu kako se radi o propustu koji najčešće rade početnici.

– Greška je preoštro nanošenje krema i ulja na kožu, jer prejako trljanje lica zapravo može potaknuti oticanje i nastanak bora tokom vremena – tvrde stručnjaci Fresha, tvrtke koja se bavi međunarodnim wellness tržištem.

I Američka akademija za dermatologiju (AAD) savjetuje ljudima da nježno očiste kožu, i to dva puta dnevno kako bi duže izgledali mlađe.

 

– Prečesto i pregrubo ribanje može iritirati vašu kožu, a to ubrzava starenje kože. Nježno pranje pomaže u uklanjanju onečišćenja, šminke i drugih tvari bez iritacije kože – napominju.

Naglasili su kako mnogi ljudi najčešće zaboravljaju koristiti tonik za lice.

– Tonik je ključan za vraćanje prirodnog pH vašoj koži i pripremu za upijanje krema. To se posebno odnosi na hidratantnu kremu koja zadržavanjem vode daje koži mlađi izgled – savjetovali su, a prenosi Mirror.

Pročitajte još