Nestašni princ Louis slavi šesti rođendan: Ove njegove grimase nasmijavale su ljude širom svijeta

Piše: L. K. P.

Princ Louis, najmlađi sin prestolonasljednika princa Williama i njegove supruge, princeze od Walesa, 23. aprila slavi šesti rođendan, pa će tim povodom pažnja svjetske javnosti ponovno biti fokusirana na zbivanja u Kensingtonskoj palači. Posebno u svijetlu činjenice da se Kate Middleton liječi od zloćudne bolesti koja joj je, kako je sama saopćila javnosti, dijagnosticirana nakon operacije abdomena u londonskoj klinici, kojoj se podvrgnula početkom godine.

Zato se svi pitaju hoće li princeza od Walesa ostati vjerna tradiciji i dosad neprikosnovenim običajima kad je riječ o proslavama rođendana njene djece, malih prinčeva Louisa i Georgea, te njihove sestrice, princeze Charlotte. Ujutro na rođendan svoje djece Kate Middleton je uvijek dosad, naime, na službenom profilu na Instagramu objavljivala njihove nove portrete koje je sama snimila, a osim toga inzistira o na tome da rođendanske torte svojim sinovima i kćerki peče – sama.

– Obožavam pripremati kolače i torte, a uvjerena sam da mi je majčinska dužnost djeci ispeći rođendansku tortu. Za mene to nije samo dužnost, nego i veliko zadovoljstvo, što se ponekad otegne dugo u noć, jer ne želim da mi se klinci motaju po kuhinji dok im pripremam iznenađenje za njihov dan, ispričala je princeza od Walesa u razgovoru za BBC.

Poznavatelji prilika u Kensingtonskoj palači uvjereni su da Kate Middleton neće odustati od obje tradicije, pogotovo zato jer je maleni Louis njen ljubimac. Kako je njemu posebno teško pao mamin izostanak iz kuće, što je kao dječak poznat po svojim iskrenim i vrlo emotivnim reakcijama rječito pokazivao, jedva je dočekao njen povratak.

Premda je najmlađi, princ Louis definitivno se izborio za svoje mjesto i ne odrasta u sjeni 10-godišnjeg brata Georgea i 8-godišnje sestre Charlotte, te je odavno postao omiljena figura britanske kraljevske porodice. Svojim iskrenim reakcijama, negodovanjem i kršenjem protokola preklani je na proslavi prabakinog platinastog jubileja danima nasmijavao naciju i cijeli svijet, te zadavao brige svojoj mami koja nije znala pronaći način da primiri i utiša svog nestašnog i zaigranog sinčića.

Slični prizori pratili su i djedovu krunidbu, prošle godine u maju, a ništa mirnije nije bilo ni na paradi Trooping the Colour, održanoj prošle godine u junu u čast rođendana britanskog monarha. Kako god, princ Louis je nestašno i zaigrano dijete koje se obožava igrati na otvorenom sa svojim vršnjacima, a njegov tata princ William nedavno je otkrio medijima da ga od sportskih natjecanja najviše zanimaju ragbi i kriket.

Pročitajte još