Proljetno čišćenje kuhinje: Ove tri stvari obavezno izbacite

Piše: L. K. P.

Proljetno uređenje kuhinje ne smijete da preskočite, a postoje neke smjernice kojih bi trebalo da se pridržavate. Feng shui stručnjaci su izdvojili tri stvari koje morate da izbacite iz kuhinje.

 

  1. Prazne tegle i flaše

Kada potrošite zimnicu, najčešće na stranu odlažete prazne tegle ili flaše, da biste ih sačuvali za sljedeću sezonu. To jeste izuzetno korisno i štedi vam novac, ali pregršt praznih tegli i flaša donosi u dom negativnu energiju. Kuhinja je mjesto u kući koje simbolizuje zdravlje i bogatstvo, a ukoliko je pretrpate praznim teglama, energija obilja će sporije teći. Pored toga, prazne tegle i flaše asociraju na neimaštinu i nedostatak nečega, zato se potrudite da ih odložite u prostoriju u koju ne ulazite često poput podruma ili potkrovlja, a da kuhinjske elementi budu organizovani i čisti..

  1. Ambalaža bez poklopca

Ako čuvate zdjele od porodičnih sladoleda, kantice od krema i sličnu ambalažu da biste u nju ponekad spakovali hranu, potrudite se da ne pretjerujete sa količinom, kao i da nikada ne čuvate one kojima nedostaje poklopac. Možda ćete ih smjestiti u zavučeni dio kuhinje i skloniti od pogleda, ali one će i dalje privlačiti manjak novca i energiju koja asocira na nedostajanje nečeg. Umjesto toga, potrudite se da nabavite nekoliko posuda sa poklopcem koje su različitih veličina, kako biste mogli da spakujete jednu u drugu. Na taj način ćete uštedjeti prostor, a nećete otežati put pozitivnoj energiji koja treba da vlada u kuhinji.

  1. Okrnjeno posuđe i oštećen pribor

Možda imate omiljenu šolju koju ste slučajno malo oštetili prilikom pranja, ali i dalje uživate da pijete iz nje, ili čuvate okrnjenu keramičku zdjelu iz koje ste jeli kao mali, ali bilo bi dobro da sa tim navikama prestanete. Okrnjeno posuđe i oštećeni predmeti privlače negativnu energiju.

Pročitajte još