Sočni kolač od samo dva sastojka: Ne trebaju vam ni brašno, ni jaja, ni mlijeko, ni šećer, pa čak ni rerna

Piše: L. K. P.

Najpraktičniji kolač u toplim mjesecima godine pravi se veoma brzo, a oduševit će vas njegov pun i intenzivan ukus

Ako želite da probate nešto sasvim drugačije, ali bez provođenja sati u kuhinji, ovaj superbrzi recept za domaći čokoladni kolač od jabuka sjajan je izbor.

U pitanju je dezert koji se sastoji samo od jabuka i čokolade.

Miris će biti fenomenalan, ukus takođe, a imajte u vidu i sljedeće: što su jabuke slađe – to bolje.

Sastojci:

4 jabuke

250 g vaše omiljene čokolade

Priprema

Ogulite jabuke i isjeckajte ih na kockice. Prokuhajte ih dok ne omeknu.Otopite čokoladu.

Stavite kockice jabuke u blender, pa prelijte otopljenom čokoladom (sačekajte da se malko prohladi, da ne pokvarite blender), pa blendajte dok se lijepo ne sjedini.

Izlijte u posudu za pečenje (po želji, obloženu pek-papirom, folijom i sl), protresite da se lijepo rasporedi, pa stavite u frižider. Ako ne uspjeva da se stegne, slobodno odložite u zamrzivač na nekoliko sati.

Po želji možete ukrasiti kriškama jabuka.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još