Claudia Schiffer pokazala svoju elegantnu kuću u engleskom selu

Piše: L. K. P.

Claudia Schiffer živi u prekrasnoj kući u engleskom selu sa svojim suprugom, filmskim rediteljem Matthewom Vaughnom (53) i njihovom djecom Casparom (21), Clementine (19) i Cosimom (14). Porodica živi povučeno i daleko od užurbanost glavnog grada Londona u regiji Oxfordshire. Ali, život na selu ne znači da su se odrekli stila, luksuza i najfinijeg umjetničkog blaga, što dokazuje i pogled u njenu vilu.

Snimateljskom timu britanskog Voguea nedavno je dopušteno posjetiti dom Claudie Schiffer za seriju „Objects of Affection“. Goleme prozorske fronte, elegantan namještaj i zapanjujući broj slika i fotografija karakteriziraju stil uređenja interijera kreativnog moćnog para.

Stolovi su puni knjiga – brojne s vlasnicom kuće na naslovnici, naravno – i legendarnih Kokeshi drvenih lutaka Lucie Kaas. Umjetnička djela svjetski poznatih umjetnika kao što su Damien Hirst i Edward Ruscha sjaje na zidovima.

Claudia Schiffer rođena je u Njemačkoj, u Düsseldorfu, ali svoj stil opremanja interijera opisuje kao mješavinu skandinavskog namještaja iz sredine prošlog stoljeća, odnosno iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina, u kombinaciji s komadima s kojima osjeća emocionalnu povezanost.

– Za mene umjetnost nije investicija. Kupujem je jer u meni nešto pokrene, a onda joj nađem pravo mjesto, kaže Claudia.

Male, ne ipak žive nego ukrasne kornjače koje se okupljaju na vintage stolu u blagovaonici su brojne. „Kornjače simboliziraju odnos između mog supruga i mene, one predstavljaju ljubav i zaštitu i našu obitelj. Trudim se kući donijeti novu sa svakog putovanja.“

Golemi  stol može primiti više od deset gostiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer)

– Ne kuham – ali sam jako dobra u dekoriranju i cijenim lijep izgled, smijala se manekenka dok je prolazila svojom kuhinjom. Jedan od njezinih omiljenih predmeta, plava keramička zdjela u obliku leptira, sadrži tajnu zalihu čokolade, dobro skrivenu. Jako joj se sviđa ljubičasta Cadbury čokolada s tekućom karamelnom sredinom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer)

– Karl Lagerfeld me transformirao iz vrlo sramežljive djevojke u supermodel, kaže Claudia Schiffer, osvrćući se na svoju više od 20 godina dugu karijeru. Ništa od njene slave i bogatstva ne bi bilo zamislivo bez njenog dubokog prijateljstva s modnim carem Lagerfeldom. Naravno ne bi bilo ni njezinog današnjeg doma niti ovako istančanog ukusa za lijepe stvari.

U podrumu kuće, koji prvenstveno koristi za vlastiti rad te rad njezinog supruga filmaša, vjenčanica Claudie Schiffer visi u prevelikom okviru za slike. Za izradu bijele čipkaste haljine Valentina Garavanija trebalo je šest mjeseci.

Pročitajte još