Slavni glumac saznao da mu je sestra mama! Bolna istina ga dotukla kada su mu javili ove jezive vijesti!

Piše: L. B.
Jack Nicholson, jedan od najvećih glumaca Hollywooda, danas proslavlja 87. rođendan. Iako se mjesecima nije pojavljivao u javnosti, paparaci su uspjeli da ga uslikaju svega nekoliko puta, otkrivajući da se njegovo zdravstveno stanje narušilo, što je izazvalo zabrinutost među obožavaocima. Ipak, kada se sagleda njegova životna priča, jasno je da je Jack prošao kroz brojne izazove koji su oblikovali njegovu karijeru i privatni život.

Rođen 22. aprila 1937. godine, Nicholson je započeo svoj put ka slavi u ranim godinama. Krenuo je u pohod na Hollywood sa samo 17 godina, odlučan da se ostvari u svijetu filma. Nakon prvih koraka na sceni, dobio je svoju prvu značajniju ulogu u filmu “The Cry Baby Killer”.

Iako je prošlo 20 godina prije nego što je dobio priznanje koje zaslužuje, Jack Nicholson je konačno dobio svoju prvu nominaciju za Oscara zahvaljujući filmu “Easy Rider”. Nakon toga, počeo je da dobija sve veće uloge, uključujući i film “Five Easy Pieces,” koji je dugo bio prepoznatljiv. Ukupno je bio nominovan čak 12 puta za Oskara, što je najveći broj nominacija koji je ijedan glumac u Holivudu postigao.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели JACK NICHOLSON (@jacknicholsonofficial)

Dok je njegova karijera bujala, privatni život Jacka Nicholsona bio je obilježen otkrićem istine o njegovom porijeklu. Naime, proslavljeni glumac je veći dio svog života vjerovao da mu je sestra June zapravo majka, iako je ona bila 17 godina starija od njega. Njegova druga “sestra”, Lorain, ustvari je bila njegova tetka. June je postala majka sa 17 godina, ali nije bila sigurna ko mu je otac. Udala se za Donalda Furchila, ali je otkrila da je već bio oženjen.

Spekuliše se da je Jackov otac zapravo bio njen menadžer, ali to nikada nije potvrđeno. Jack je odrastao vjerujući da su June i Lorain njegove sestre, dok su roditelji John i Ethel, podizali Jacka kao svoje dijete, a ne unuka, kako bi sakrili istinu. Kada je Jack napunio 37 godina, saznao je istinu kada su novinari istraživali njegovu prošlost za članak u časopisu “Time”.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели JACK NICHOLSON (@jacknicholsonofficial)

 

– Ukratko, to je najbizarnija stvar koju sam čuo. Neki momak me zove telefonom i kaže mi da moja majka zapravo nije moja majka, već da je moja sestra moja majka – izjavio je Nicholson nakon što je cijeli svet saznao za čudnu situaciju.

Pročitajte još