Stan “Rolling Stonesa” iz 1962. otvoren za posjetu (VIDEO)

Piše: Redakcija

Mick Jagger je izložbom koja obuhvata pet decenija dugu karijeru “Rolling Stonesa“ želio da oživi raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda.

Zato je napravio repliku prvog londonskog stana koji je dijelio sa članovima grupe 1962. godine – uključujući prljave sudove, pivske flaše i ploče bluza razbacane po podu.

– To je zapravo najčudnija stvar… Zgrada je još tu… Nije srušena i nalazi se iza ćoška u odnosu na mjesto gdje ja sada živim – otkrio je Jagger i dodao da ta zgrada i sada miriše na ono vrijeme.

Charlie Watts je istakao da je bilo mnogo takvih mjesta početkom šezdesetih godina 20. vijeka, u kojima ljudi sada ne bi baš voljeli da žive.

“Stonesi“ su napravili i repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu “Egzibicionizam – Rolling Stonesi“, koja je otvorena u subotu u New Yorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine. Na toj izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Jaggerova sveska sa pjesmama, Kieth Richardsov dnevnik iz 1963. godine, Wattsov dječiji doboš i razne fotografije, od postera do naslovnih strana časopisa.

– Ništa od toga me nije posebno raznježilo, ponešto me nasmijalo – rekao je Jagger, govoreći o tim uspomenama iz njihove karijere. Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine.  Inače, “Stonesi“ objavljuju novi album Blue & Lonesome 2. decembra ove godine.

Pročitajte još