Nicole Kidman prvi put s kćerkama na crvenom tepihu

Piše: L. K. P.

Jedna od najpoznatijih i najnagrađivanijih glumica današnjice i ponosna oskarovka Nicole Kidman proteklog vikenda primila je najvažniju nagradu u dosadašnjoj karijeri. Glumici, koja će u junu proslaviti 57. rođendan, Američki filmski institut uručio je nagradu za životno djelo. Riječ je o nagradi koja je ustanovljena je 1973. godine te se od tada dodjeljuje istaknutim pojedincima za njihov doprinos bogaćenju američke kulture kroz film i televiziju.

Na crvenom tepihu, uz supruga Keitha Urbana, pridružile su im se njihove kćerke tinejdžerice, po prvi put.

Status glavne zvijezde večeri, Kidman je potvrdila haljinom modne kuće Balenciaga, u potpunosti presvučenom zlatnim šljokicama, dok je country zvijezda Keith Urban na večeri u njenu čast osvanuo u klasičnom crnom odijelu.

Njihove kćerke, Sunday (15) i Faith (13), bile su među prisutnim članovima porodica a Sunday je nosila cvjetnu haljinu bez naramenica, dok je Faith zablistala u haljini koraljno crvene boje.

Glumicina nećakinja, Sybella Hawley – koja je kćerka njene sestre Antonije – također je pozirala na crvenom tepihu, noseći crvenu haljinu, korzetnog gornjeg dijela.

Tokom uručenja po mnogima najvećeg priznanja u američkoj kinematografiji, Nicole je pohvalila supruga, svoje dvije kćerke i cijelu porodicu, napomenuvši da je u njenom životu bilo ‘puno sreće’.

– Velika, velika ljubav. A tu je i ljubav mog života, i ljubavi mog života. Moje kćerke nikada nisu bile sa mnom na crvenom tepihu, sve do večeras, otkrila je sa bine.

Kidman se u govoru također dotakla majke koja se nije pojavila na svečanoj dodjeli no, kako je otkrila, gleda je u prijenosu uživo.

Uz članove porodice, Kidman je veliko priznanje u holivudskoj karijeri dočekala okružena bliskim prijateljima i saradnicima, poput kolegica iz serije ‘Male laži’, glumice Reese Witherspoon i Meryl Streep.

 

Pročitajte još