Za zrele žene: Slavna vizažistica otkrila trik pomoću kojeg usne izgledaju i do 10 godina mlađe

Piše: L. K. P.

Vizažistica s gotovo trideset godina iskustva i 1,5 miliona pratitelja na TikToku otkrila je jednostavan make-up trik zahvaljujući kojemu će vaše usne djelovati i do deset godina mlađe.

Koža usana potpuno je drukčija od ostatka tijela. Dok se koža na vašem licu sastojci od čak 16 slojeva, usne imaju tek od tri do pet slojeva te su lišenje gornjeg sloja epiderme, koji sprječava dehidraciju i bori se protiv UV zračenja, kao i žlijezda koje luče hidrirajući sebum.

Pridodajmo tome i prirodan proces starenja koji rezultira smanjenim volumenom usana, opuštenom kožom te sitnim linijama i borama, usne već nakon 40 godine mogu pridodati vašem izgledu dodatne godine. Vjerujemo da to nikako ne želite pa smo pronašli odličan i lako primjenjiv savjet 47-godišnje vizažistice Erike Taylor.

Američka je make-up guruica na svojim društvenim mrežama objavila video sa savjetom koji će vam pomoći da izgledate mlađe. Kvaka je u načinu korištenja olovke za usne, kako je izjavila, demonstrirajući kako ju pravilno nanijeti, a što izbjegavati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erica Taylor (@ericataylor2347)

Kad obrubljujete usne olovkom, preskočite definirati kutove usana, kako savjetuje Taylor. Objašnjava da iscrtavanje pune linije usana naglašava njihovu putanju prema dolje. Umjesto toga, make-up stručnjakinja preporučuje da olovkom ne radite debelu liniju te da stanete s iscrtavanjem linije kod kutova pa liniju omekšate blendajući ju prstom. Na ovaj način vaše će usne vizualno izgledati punije.

Kako bi demonstrirala razliku, koristila je obje tehnike (klasičan načina korištenja olovke na desnoj strani usana i njezin trik na lijevoj strani), pokazujući kako lijevi kut njezinih usana izgleda voluminoznije i ne opada prema dolje rezultirajući starijim izgledom lica. “Ne možete zaustaviti pad usana, ali ga možete prestati naglašavati”, zaključila je američka vizažistica.

Pročitajte još