Pogledajte kako izgleda unuk Bate Živojinovića, legendarnog Valtera: Nosi njegovo ime, a evo gdje živi

Piše: L. K. P.

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović imao je želju da bude sahranjen pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović u porodičnoj grobnici u selu Koraćica gdje je odrastao. Danas mu je konačno to i ispunjeno.

Njegovi posmrtni ostaci izmješteni su iz Aleje zaslužih građana i bit će sahranjen u grobnici pored svoje supruge.

O legendarnom Valteru mnogo puta se pisalo i pričalo. Uprkos činjenici da je preminuo još prije osam godina on i dalje živi kroz maestralno odigrane uloge.

Iako veliki glumac Bata je o svom privatnom životu rijetko i malo govorio u javnosti. Ipak, ono što se zna jeste da je za života volio svoju suprugu, s kojom je proveo nevjerovatne 64 godine.

Iz tog braka dobili su dvoje djece, Miljka i Jelenu, koji su zasnovali svoje porodice i podarili im čak šestoro unučića, koji žive svuda po svijetu.  O njegovoj unuci Dini, koja je u posljednje vrijeme živjela u Srbiji smo imali prilike povremeno da čujemo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lula Zivojinovic (@lula.zivojinovic)

Dina je završila studije na Sorboni u Parizu, Kaliforniji i Londonu, a čini se da je na neki način tema njenog master rada usko povezana sa najbitnijom ulogom u životu Bate Živojinovića – Valterom. Dina je masterirala na jednoj bliskoj temi – Antiterorizmu.

Ipak, ona nije jedina koja je privlačila pažnju javnosti. Batin unuk, Velimir, nosi dedino ime i, ako je suditi prema fotografijama, veoma liči na svog dedu iz mladih dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lula Zivojinovic (@lula.zivojinovic)

Velimir je upisao studije na pretsižnom univerzitetu Sorbona u Parizu. Njegov otac, a Batin sin – Miljko, kaže da je Velimir od djeda naslijedio i talenat za glumu. Međutim, ipak se odlučio da krene drugim putem.

– Svi smo sretni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni – objasnio je njegov otac Miljko jednom prilikom za srbijanske medije.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još