Šta omiljeno cvijeće govori o vama: Da li ste ženstveni i senzualni, ili nemirnog duha

Piše: L. K. P.

Ako jednu vrstu cvijeća posebno volite, to može mnogo da otkrije o vašoj ličnosti. Da li ste strastveni ljubitelj ruža ili vječni sanjar koji bira božur?

Simbolika cvijeća je često fascinantna, jer ne samo da šalje poruku onome kome ga poklanjate, nego dosta govori i o vama. Otkrit ćete kakvog ste duha, u zavisnosti od toga koji cvijet najviše volite.

Ruže

Ako su vam ruže omiljene, vi ste veoma strastvena osoba, ljubav vam je na prvom mjestu i predajete se do kraja. Istovremeno, veoma ste diskretni i ne volite da govorite drugima o svojim osjećanjima i privatnom životu.

Suncokret

Suncokret simbolizuje radost, energiju i pozitivan pogled na život. Ako ste ljubitelj suncokreta, vi ste vedrog duha i veoma energični. Rijetko imate negativne komentare i najčešće ste puni razumijevanja za druge.

Orhideja

Orhideje se vezuju za grčku boginju ljubavi Afroditu. Osobe koje vole orhideje cijene ljepotu, ženstvene su i veoma senzualne. Orhideje važe za zahtjevno cvijeće, a njeni ljubitelji su vrlo osjetljivi, pa mogu da ih pogode kritike i negativni komentari. Rado borave sami, u svom kutku.

Lale

Ako volite lale, vi ste osoba koju drugi treba da pitaju za savjet kada je estetika u pitanju. Kreativni ste, cijenite umjetnost i volite da pričate o njoj. Komunikativni ste, rado iznosite svoje stavove i branite ih argumentima. Mnogi vas cijene zbog komunikativnosti i vedrog duha.

Karanfil

Karanfil se vezuje za autoritet i jake emocije. Ako volite karanfile, vi ste dominantna ličnost, često ste vođa u grupi i vaši prijedlozi se cijene. Strastveni ste i često izražavate veoma jake emocije.

Ljiljan

Ljiljani simbolišu istinu… Osobe kojima je ljiljan omiljeni cvijet uvijek su od povjerenja, u svojim željama i namjerama su odlučne i ne vole da gube vrijeme. Ipak, teško opraštaju drugima, a još teže sebi, pa ih prošlost često proganja.

Božur

Božur se vezuje za kreativnost i sanjarenje. Ljudi koji ga vole su veoma plemeniti. Uživaju u tome da pomažu drugima i da budu posvećeni porodici ili bliskim prijateljima. Izgrađuju veoma kvalitetne odnose i cijene vjernost.

Gerber

Cvjetovi gerbera simbolišu ljubav, strast, pobjedu i zadovoljstvo. Oni kojima je ovo omiljeni cvijet snažno vjeruju u ljudske odnose, međusobno dopunjavanje i podršku drugih. Vole da prave planove i da posvete pažnju detaljima.

Pročitajte još