Ovaj jednostavan recept idealan je za brzi obrok: Sočne korpice s piletinom i povrćem

Piše: L. K. P.

Lisnato tijesto je jedan od najuniverzalnijih sastojaka u kuhinji. Može se koristiti za pripremu slatkih i slanih jela, a jedno od najukusnijih i najpraktičnijih delicija koje možeš pripremiti su sočne korpice od lisnatog tijesta punjene piletinom, kukuruzom i graškom. Naravno, ako nisi ljubitelj graška ili kukuruza, možeš ih zamijeniti hrskavom salatom, zelenom i crvenom paprikom, nakon pečenja ukrasiti paradajzom i dići cijelu kulinarsku priču na malo višu razinu.

 

SASTOJCI

maslac 2 žlica

mrkva 2 kom

celer – stabljika

2 kom luk

0,50 kom timijan

2 kašikice so

svježe mljeveni crni biber

brašno 2 kašikice

pileći temeljac 150 ml

vrhnje za kuhanje

0,50 šoljice nasjeckana piletina

40 dkg grašak

0,50 šoljice kukuruz

lisnato tijesto

POSTUPAK

Zagrij rernu na 190°C i pošpricaj kalup za muffine sprejem za pečenje. Na srednje jakoj vatri, u velikoj tavi rastopi maslac. Dodaj mrkvu, celer, luk i timijan te posoli i popapri prema ukusu. Kuhaj dok povrće ne omekša, otprilike 3 minute, zatim umiješaj brašno i kuhaj još minutu. Umiješaj pileći temeljac i vrhnje za kuhanje te pusti da zavrije, nakon čega smji vatru i kuhaj uz povremeno miješanje dok se smjesa ne zgusne, oko 5 minuta. Dodaj piletinu, kukuruz i grašak te kuhaj dok se sve ne zagrije. Makni s vatre i ostavi sa strane. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto i izreži ga na 12 kvadrata. Stavi kvadrate u kalupe za muffine. U svaku čašicu stavi obilno pileće smjese. Peci dok se košarice ne zazlate (i tijesto i vrh punjenja), otprilike 15 minuta. Ostavi da se malo ohlade, izvadi ih iz kalupa i posluži.

 

Pročitajte još