Prijateljica kraljevskog para: Kate i William prolaze kroz pakao

Piše: L. K. P.

Bliska prijateljica britanskog kraljevskog para, Amaia Arrieta, pričala je za medije kako se princ William i Kate Middleton nose s princezinim zdravstvenim stanjem.

– Slomljena sam ovog trenutka, mislim da prolaze kroz pakao, nadam se da će se vratiti još jači, rekla je Arrieta, prenosi Page Six.

Modna dizajnerica se brine za modni stil njihovo troje djece – desetogodišnjeg princa Georgea, devetogodišnje princeze Charlotte i šestogodišnjeg princa Louisa.

Podsjetimo, Kate Middleton je u martu obznanila javnosti da joj je dijagnosticiran karcinom, nakon što je nekoliko mjeseci izbivala iz javnosti.

– U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna, međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja, rekla je tada Kate.

“Ovo je naravno došlo kao veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da obradimo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade porodice. Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; u mom umu, tijelu i duhu, dodala je kasnije u svom govoru. Tražila je prostor i privatnost dok ne završi tretman.

Pročitajte još