Gdje je nestala “najtužnija princeza na svijetu” nakon optužbi

Piše: L. K. P.

Supruga princa Alberta od Monaka (66), Charlene od Monaka (46), zbog melanholičnog izraza lica prozvana je ‘najtužnijom princezom na svijetu’. Kraljevska porodica nedavno se pronašla u fokusu javnosti nakon optužbi njihovog bivšeg računovođe, među kojima su mnoge na račun Albertove žene. Charlene i Albert sada su zapaženi u rijetkom javnom pojavljivanju.

Naime, princ i princeza su zajedno sa svojom djecom prisustvovali na otvaranju ‘Monaco Worlda’ u sklopu poznatog Miniatur Wunderlanda u Hamburgu. Ovaj muzej minijatura jedna je od najpopularnijih njemačkih turističkih atrakcija, a kneževina Monako sada je uvrštena na listu zemalja koje se nalaze cjelokupnoj ponudi. Tijekom posjeta princeza je djelovala raspoloženo dok je gledala svoje dvoje djece, blizance Jacquesa i Gabriellu, kako se zabavljaju na izložbi.

Charlene se pojavila u uobičajeno elegantnom modnom izdanju, odjenuvši kaput krem boje kojeg je uparila s crnim šalom. Temperature u Njemačkoj ovih dana su niske pa se bivša plivačica na Olimpijskim igrama prigodno ogrnula. Majka je koordinirala ostatak obitelji – kćerku Gabriellu koja je na sebi imala bijeli pleteni džemper, sina Jacquesa s crnim džemperom povrh kojeg viri bijela kragna i kravata te muža Alberta koji se modno uskladio sa sinom.

Podsjetimo, Claude Palmero, bivši računovođa princa Alberta koji je s pozicije odstupio u julu 2023. zbog optužbi da je pronevjerio novčana sredstva kneževine Monako, optužio je princezu Charlene od Monaka da je zapošljavala ilegalne imigrante za manje od 105 eura dnevno, dok je njena lična potrošnja skočila na više od 1,16 miliona eura godišnje.

Pročitajte još