Pokrenula ‘no make-up‘ trend pa odustala: Pamela Anderson na Met Gali iznenadila glamuroznim izdanjem

Piše: L. K. P.

Met Gala, najvažniji modni događaj i ove godine nije razočarao kada su u pitanju glamurozne kreacije, a na crvenom tepihu u svojim najboljim izdanjima prošetale su brojne zvijezde. Među njima bila je i glumica Pamela Anderson.

Zvijezda 90-ih koja se u šezdesetima u potpunosti rebrendirala po prvi puta stigla je na najprestižniji modni događaj, a za tu prigodu odjenula je glamuroznu haljinu boje šampanjca modne kuće Oscar de la Renta dok je na glavi nosila efektan modni dodatak od perja s potpisom Noela Stewarta. Njeno sjajno izdanje odlično je upotpunila Pandorina ogrlica od ružičastih i bijelih 200 karatnih dijamanata koja je s jedne strane bila prišivena na haljinu dok se s druge strane spuštala niz leđa.

Muza 90-ih, autorica i aktivistica koja u posljednje vrijeme propagira prirodan izgled pa se na javnim događajima često pojavljuje bez imalo šminke ovog puta odlučila je prekršiti ‘No Make-up‘ Make-up rule pa je na Met Galu stigla s glamuroznim make-upom iza kojeg stoji vizažistica Pat McGrath. Njenu dugu plavu kosu u ležernu punđu stilizirao je frizer Orlando Pita.

Iako je najveću slavu uživala 90-ih godina interes javnosti za najpoznatijom plavušom s plaže i dalje ne jenjava. Prošle godine u potpunosti odrekla make-upa te naglasak stavila na prirodnu ljepotu, a zanimljivo je i da je bez šminke snimila čak i dokumentarac za Netflix.

Za glumicu se sve promijenilo kada se u septembru 2023., pojavila bez šminke na reviji Isabel Marant na Tjednu mode u Parizu. Bilo je to jedno od njenih prvih pojavljivanja u javnosti bez šminke, a tada je komentirala da se “osjećala slobodno” te da je to učinila “za djevojke”. Potaknuta “no make-up trendom” početkom godine odlučila je proširiti svoje poslovanje, a na Instagramu je s nešto više od tri milijuna pratitelja podijelila kako je s dvojicom sinova, 27-godišnjim Brandonom i 26-godišnjim Dylanom, postala suosnivačica skincare brenda Sonsie koji je prošle godine lansirala poznata influenserica Marie von Behrens-Felipe.

– Sonsie je nova, divna, tvrtka za njegu kože koja je u skladu s veganskim postulatima. S važnom porukom koju želim podijeliti sa svijetom. Za mene prava ljepota proizlazi iz autentičnosti. Želim izgledati kako izgledam i osjećati se kako se osjećam, a to znači brinuti se o sebi – iznutra i izvana… Vjerujem da su razlike ono što nas čini lijepima i zanimljivima. Cilj je ostvariti vlastitu svrhu na Zemlji. To počinje vjerom u sebe i hrabrosti da budemo ono što nitko drugi nije – krajnji cilj nadilazi zdravu kožu, otkrila je ranije 56-godišnja Anderson.

Nedavno je sa sinom pokrenula TV kanal pod nazivom EarthDay 365 u kojem se prvenstveno prikazuju dokumentarci o prirodi, a osim pokretanja kanala s dokumentarcima o zaštiti prirode i veganske kozmetičke linije, Anderson je nedavno najavila i kuharicu pod nazivom “I love You by Pamela Anderson”.

Pročitajte još