Ovo morate isprobati: Ideje za ručak s krompirom

Piše: L. K. P.

Krompira nikad dovoljno i upravo zato, donosimo vam nekoliko novih, još slasnijih ideja za pripremu omiljenog priloga.

Najbolji pečeni krompir

Gdje god se poslužuje, pečeni krompir postaje apsolutni hit. Posluži se trikovima najpoznatije engleske gastro stručnjakinje ili pak pripremi pečeni krompir baš kao onaj iz omiljenog restorana brze hrane. Preostaje vam još samo priprema umaka i spremni smo na neke nove, slasne užitke.

Kultni Hasselback

Hasselback krompir jedan je od onih načina pripreme koji naprosto obožavamo. Jednostavan je za pripremu, efektan i ostavlja prostora za velik broj kombinacija okusa. Napuni ga sirom, dodajte omiljeno začinsko bilje ili između kolutića dodajte tek maslac, so i biber.

Od krompira složi – složenac

Složence naprosto obožavamo za vrijeme radne sedmice. Priprema je jednostavna, pečenje još lakše, a u kombinaciji sa sezonskom salatom nastaje pravi, raskošan ručak u manje od sat vremena.

Najkremastiji pire krompir i hrskavi popečci

Na kraju, nećemo dijeliti savjete za još kremastiji i ukusniji pire krompir već ono što nam svima treba – kako iskoristiti ostatke omiljenog pire krompira na najfiniji mogući način. Najprije ga skuhaj s čehnom bijelog luka kako bi poprimio njegove arome, a zatim ostatke pretvori u genijalne popečke. Dodaj im svježe začinsko bilje po želji, umak od grčkog jogurta i ručak je već spreman.

Pročitajte još