Majka Bože Vreća uspješno se oporavlja od najteže bolesti: Svaki dan pije ljekoviti napitak koji sama pravi

Piše: L. K. P.

Najvažnija žena u životu Bože Vreća bez sumnje je njegova majka Mila. Bh. umjetnik bio joj je najveća podrška dok se suočavala sa teškom bolešću, ali liječenje je sada iza nje i uspješno se oporavlja.

Kako se voli i poštuje majka Božo je bezbroj puta pokazao.

Gospođa Mila u januaru je proslavila 77. rođendan, a popularni muzičar s njom je proveo i nedavne uskršnje praznike, kao i porodičnu slavu Đurđevdan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

– Nema toga što ne bih učinio za moju majčicu, ako treba u vatru – u vatru. Divno mi je kako je istrajna u volji Božjoj da se moli i svaki dan popije zdravi napitak i ono jedno tepavo najslađe “čuvakuća” koje ćete čuti. Srna sa čuvakućom sa i bez R, moje neprocjenjivo blago i srce koje miriše na toplo gnijezdo – napisao je uz snimak na kojem se vidi kako njegova majka priprema ljekoviti napitak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

Listove raznih biljaka – maslačka, bokvice, koprive, ranjenika i čuvarkuće, ili čuvakuće bez R – majka Boža Vreća prvo je dobro oprala, a u snimku čujemo i njegov glas, koji u nekom trenutku otkriva da ih priprema za smuti.

Za čuvarkuću se vjeruje da čuva dom od loše energije, tako je i dobila ime, ali ova biljka vijekovima se koristi i u narodnoj medicini za ublažavanje različitih tegoba.

Sadrži vitamine i supstance koje imaju antiseptička i antiupalna svojstva, a zahvaljujući njima odličan je prirodni lijek za kožne bolesti, zarastanje rana i ublažavanje opekotina.

Svježe iscjeđen sok od čuvarkuće takođe je na cijeni, može se koristiti prilikom liječenja bronhitisa i ostalih problema disajnih organa.

Neka istraživanja pokazala su da čuvarkuća smanjuje rizik od pojave kancera, kao i da pomaže u liječenju te opake bolesti.

Izvor:hellomagazin.rs

Pročitajte još