Bardo šiške su hit ove sezone! Frizura “stara” 50 godina, a pristaje svakom obliku lica

Piše: L. B.

Bardo šiške su i te kako u trendu ove sezone, a ime su dobile, naravno po slavnoj francuskoj glumici Brigitte Bardot. Ova slatka, damska frizura simbol je francuskog šika, pa ukoliko ste ljubitelj njihovog stila, obavezno je isprobajte.

Trend ovakvih šiški je dio šireg trenda u svijetu kose koji podrazumijeva zaokret od “tvrdih”, drskih frizura ka onim mekšim, nježnijim i laskavijim.

– Mogli bismo da suzimo ovaj širi trend i da ga svrstamo pod određeni period u modi, a to su 70-e godine prošlog vjeka – kaže za britanski “Vouge” frizerka poznatih.

Bardo šiške su bezvremeni stil koji prevazilazi ciklus trendova, a najbolji dokaz je sama Brigitte Bardot – izgledale su nevjerovatno šik i moderno i 60-ih i 70-ih kada ih je ona nosila, ali i danas su podjednako atraktivne i aktuelne.

Sa njima nema greške bez obzira kakav vam je oblik lica – dobar su izbor i za okruglasta i za “uglasta” lica, odnosno ona sa trouglastom bradom, četvrtastom vilicom i slično…

– Mogu da omekšaju oštre crte ili lijepo da uokvire okruglo lice – akcentuje frizerka.

Ključna stvar koju treba napomenuti kod Bardot šiški je njihova tekstura, pa je neophodno koristiti suhi šampon na šiškama, kako se ne bi mastile i kako bi ostale pune do narednog pranja. Također, neophodne su vam papilotne kako bi ovaj tip šiški bio savršeno stilizovan.

– Raspršite kosu fenom uz okruglu četku srednje veličine, a zatim stavite malu do srednju papilotnu na šiške sa obje strane tako da kosa bude uvijena što dalje od lica. Kada ih skinete, imat ćete blistavo lijepu frizuru – savetuje frizerka.

Pročitajte još