Sa samo malo truda i u kratkom vremenu kod kuće možemo napraviti jako dobar obrok koji se sastoji od redovno korištenih namirnica, ali je način pripreme malo kreativnije osmišljen. Upravo je to slučaj s ovom punjenom piletinom, koja po sastavu nije ništa drugo već piletina sa špinatom i mozzarellom.
Sastojci:
2 veća pileća filea
1 kašika maslinovog ulja
30 g svježeg špinata, nasjeckanog na sitno
50 g krem sira
75 g cheddar sira, naribanog
75 g mozzarelle, naribane
1 kašikica slatke začinske paprike
So, biber
špinat
Postupak:
Zagrijte rernu na 200 stepeni, a na protvan stavite papir za pečenje.
Pileća prsa prelijte maslinovim uljem. Svako prsa razrežite po tanjoj strani, tako da napravite otvor koji možete napuniti.
U posudi pomiješajte nasjeckani špinat, kremasti sir, i gaudu i mozzarellu. Viljuškom ovom smjesom napunite pileća prsa.
Meso potom začinite paprikom, soli i biberom pa stavite na papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite 20-30 minuta.
Servirajte uz povrće na žaru ili jednostavnu zelenu salatu.