Ideja za današnji ručak: Uz malo truda i za kratko vrijeme napravite piletinu punjenu špinatom

Piše: L. K. P.

Sa samo malo truda i u kratkom vremenu kod kuće možemo napraviti jako dobar obrok koji se sastoji od redovno korištenih namirnica, ali je način pripreme malo kreativnije osmišljen. Upravo je to slučaj s ovom punjenom piletinom, koja po sastavu nije ništa drugo već piletina sa špinatom i mozzarellom.

 

Sastojci:

2 veća pileća filea

1 kašika maslinovog ulja

30 g svježeg špinata, nasjeckanog na sitno

50 g krem sira

75 g cheddar sira, naribanog

75 g mozzarelle, naribane

1 kašikica slatke začinske paprike

So, biber

špinat

Postupak:

Zagrijte rernu na 200 stepeni, a na protvan stavite papir za pečenje.

Pileća prsa prelijte maslinovim uljem. Svako prsa razrežite po tanjoj strani, tako da napravite otvor koji možete napuniti.

U posudi pomiješajte nasjeckani špinat, kremasti sir, i gaudu i mozzarellu. Viljuškom ovom smjesom napunite pileća prsa.

Meso potom začinite paprikom, soli i biberom pa stavite na papir za pečenje i stavite u rernu. Pecite 20-30 minuta.

Servirajte uz povrće na žaru ili jednostavnu zelenu salatu.

Pročitajte još