Ko je Cindy Bruna, djevojka koja sada vlada Kanom: Svoju ljepotu iskoristila je da bude glas žena žrtava nasilja

Piše: L. K. P.

Francuski top model i manekenka Cindy Bruna, rođena je u Sen Rafaelu od oca Italijana i majke iz Konga, a oličenje je francuske modernosti i raznolikosti. Dok je gradila karijeru top modela, posvetila se i borbi za ženska prava i nasilje u porodici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Bruna (@cindybruna)

U svojoj knjizi ona opisuje bolne godine provedene pod utjecajem nasilnog čoveka koji joj je bio očuh. Pustila je svoj glas kako bi drugima pomogla da učine isto ne bi li se razbio tabu nasilja u porodici. Tako je i postala ambasadorica “Solidarite Femmes”, mreže socijalnih udruženja koje pomažu žrtvama porodičnog nasilja.

Sa 15 godina, Brunu je otkrio modni fotograf Stiven Majzel. Nekoliko mjeseci kasnije, prošetala je pistom na modnoj reviji “Victoria’s Secret”, da bi se pojavila na svakoj narednoj, a kasnije je krasila naslovnice magazina “Elle”, “Vogue” i “Harper’s Bazaar” i bila zaštitno lice mnogih kampanja za “L’Oreal”, “Prada”, “Burberry” i “Chanel”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Bruna (@cindybruna)

Takođe je šetala pistama za “Bottega Veneta”, “Givenchy”, “Balmain” i “Alexander McQueen”.

Među novom generacijom modela koje se posvećuju aktivizmu, ženska prava i inkluzija bile su teme koje je često voljela da zastupa u medijima, kao i na svojim mrežama. Iz toga se 2022. godine rodila knjiga: “Dan kada sam prestala da se plašim”.

S tatom Italijanom i mamom iz Konga, odrasla je uz obje kulture.

– Imala sam taj period u životu kada nisam znala gdje pripadam. Mislila sam da moram da izaberem stranu, kada je realnost da sam oboje, i sada sam to u potpunosti prihvatila.

Ona shvata da u tome leži njena snaga, njena ljepota i njena moć.

– Sada znam da je ta raznolikost ono što nas čini bogatima – dodala je ona, kako prenosi “My City Life”.

Bruna svoj današnji uspjeh pripisuje svojoj mami, koja ju je naučila da bude nezavisna i disciplinovana.

– Rekla mi je da mogu imati sve uz naporan rad i vaspitala me da uvijek budem ljubazna. Mislim da davanje maksimuma u ​​onome što radite i to što se ophodite prema sebi i drugima s poštovanjem je ono što vas čini vrijednim.

Bruna pravi veliku razliku u našem svijetu, baš vođena time što joj je mama govorila.

– Ako postoji nešto što bih željela da kažem svijetu, to je da, samo zato što se zlostavljanje dešava u privatnoj sferi, to ne znači da je privatno – svi treba da pomažemo jedni drugima. Stvarno se nadam da ćemo biti generacija koja zaista pronalazi rešenja i nastavlja da se bori za ono što je ispravno. Vidim da se više ljudi zalaže za ono što je zaista važno – i to je prelijepo.

Pročitajte još