Šta jede Zlatan Ibrahimović, kad i u petoj deceniji izgleda kao Apolon?

Piše: L. B.

Zlatan Ibrahimović, švedski fudbaler balkanskih korjena, zlatnim slovima se upisao u historiju sporta. Nije mu bilo lako da se oprosti od travnatog terena i okači kopačke o klin, ali svi znamo da sportska karijera ne traje dugo. Uostalom, rano i počinje, od malih nogu.

Zlatan je u oktobru napunio 42 godine, ima dva već odrasla sina, više od dvije decenije dijeli život sa zgodnom Helenom Seger, no, moramo da primijetimo još nešto – kako vrijeme prolazi, on sve bolje izgleda.

U čemu je tajna, osim što je do skoro trenirao svakog dana i klesao mišiće u teretani? Sada svakako ima više vremena da ih, sa sve tetovažama, reklamira na plažama i luksuznim jahtama.

Režim ishrane ne mijenja, bez obzira na to što sada može da se opusti i uživa u najrazličitijim jelima.

Kada je meso u pitanju, na Ibrinom meniju je pileće bijelo meso, ponekad i sušena govedina. Ipak su proteini najvažniji. Vitamine unosi preko svježeg voća i povrća, koje konzumira svakog dana.

Svojevremeno, dok je igrao u Juventusu, italijanski nutricionisti savjetovali su mu da uzima po osam badema dnevno, jer su bogati magnezijumom i zdravim mastima. Magnezijum čuva mišiće od grčeva, do kojih često umije da dođe poslije velikih napora.

Smrznute namirnice bile su mu strogo zabranjene dok je igrao, sladoled nije smio ni da lizne, a i tjestenine je izbjegavao, iako živio u Italiji gdje se podrazumijevaju.

Pročitajte još